Forumet - Kär i en ny trots pojkvän, hjälp mig!!!

Kär i en ny trots pojkvän, hjälp mig!!!

2049 0 54
Hej, jag behöver hjälp med en sak som jag skäms för mycket för att kunna prata om det med mina vänner, så jag bestämde mig för att testa det här i stället.

För två år sedan träffade jag en kille, "Alex". Vi pratade massor (msn, sms, telefon) och umgicks rätt mycket. Jag blev kär i honom direkt men var helt säker på att han inte kände likadant så till slut orkade jag inte umgås med honom mer, på grund av mina känslor. Vi gled ifrån varandra och slutade prata helt. Trots det så kom jag aldrig riktigt över honom.

I år träffade jag en ny kille, "Jakob". Blev kär direkt och det gick rätt fort fram så bara några veckor senare blev vi tillsammans. Det visar sig att Jakob och Alex är vänner men jag bryr mig inte så mycket om det.

Lite innan jag och Jakob blev officiella så började jag, av en slump, prata lite med Alex igen. Jag hoppades att jag kunde få tillbaka honom som vän, för jag hade verkligen saknat honom. Men så erkänner han att han faktiskt gillade mig då, för två år sen, och jag får en chock men berättar att jag också gjorde det. Vi har nu börjat umgås lite smått igen.

Det är nu mitt problem har uppstått: Jag har fått tillbaka mina känslor för Alex. Men..

1. Jag har ingen aning om vad Alex känner.
2. Eftersom de är vänner så vet jag inte om Alex skulle kunna göra så mot Jakob. De känner inte varandra så bra att de typ umgås.
3. I år så dumpade Alex' tjej honom och blev tillsammans med en kompis till honom, och det knäckte honom rätt mycket. Men han är fortfarande vän med kompisen.
4. Alex har en tjejkompis. Hon bor på en annan ort och måste flyga/åka tåg för att ta sig hit men de verkar gilla varandra rätt mycket. Han har sagt att de inte har något på g, dock.
5. Jag vet att Jakob är en bättre pojkvän än Alex...

Snälla, hjälp mig!!! [cry]
OF 5:

ja men då så.


Med "bättre pojkvän" menar jag alltså att han är en sådan som hör av sig mer osv.
Och jag tycker självklart fortfarande om min pojkvän med just nu känns det som om jag gillar Alex mer. Det kan ju vara så att det bara beror på gamla känslor och då hade det ju varit värdelöst att behöva såra Jakob bara för att stå där som en idiot. Känner mig redan som ett asshole så...

Spana också in:

hade du träffat mig hade du varit kär i 3 personer samtidigt, omg!


Allvarligt talat så låter det som om du är förälskad av tanken på att ha ett förhållande, inte i någon av personerna. De är bara de enda som var tillgänliga för dig som varit någorlunda attraktiva.

Om så inte är fallet (vilket du inte kommer tycka det är eftersom det är en försvarsmekanism att blåneka en sådan "anklagelse") så föreslår jag att du låter den mest värdiga vinna. DVS var lite passiv och se vem av dom som är mest på, den tar du.

GL HF