Forumet - Kär i en tjej i min klass

Kär i en tjej i min klass

2429 1 14
Hej! Jag är en kille på 15 år och går i årskurs 9. Ja, då är det så att jag har varit kär i en tjej i min klass ett ganska bra tag nu, men jag vågar inte fråga ut henne. Jag är ganska bra kompis med henne, och alla i min kompiskrets är vän med henne och hennes två bästa kompisar. Dom är typ en "tjejgrupp" och vi är då "killgruppen". Alla är bra kompisar och brukar hänga med varandra. Jag har försökt att prata med henne extra mycket och gett henne lite komplimanger, mm. Jag vet dock inte om hon har märkt av detta än. Jag vågar inte heller fråga ut henne eftersom att det skulle bli konstig stämning när vi alla hänger med varandra, och hon ska dessutom välja samma linje på gymnasiet som mig, så det skulle bli ganska stelt skulle jag tro om hon sa nej.
Vill dock verkligen fråga ut henne. Hur ska jag göra? 
mvh

Spana också in:

Fortsätt med att ge henne komplimanger, gärna om hennes insida, hur hon reagerar och tycker om saker, få henne att skratta också.

Om du ser henne ensam så kan du väl fråga vad hon ska göra efter skolan, och bara fråga om hon skulle vilja ta en glass eller nåt efter skolan:)

penja:
Det måste vara nått nytt påfund det där med "fråga ut". Har sett även andra (unga människor) använda uttrycket. Då trodde jag först att hen skulle ställa nån mot väggen och fråga en massa obehagliga frågor. 
Je, det är väl ett uttryck för att fråga om hen vill gå ut. Har också hört det.