Forumet - Kär i min bästa vän, behöver råd..

Kär i min bästa vän, behöver råd..

1475 0 21
Vad gör jag? Jag har känt min bästa vän "Maria" i snart 6 år och vi har alltid varit nära varandra. När vi först träffades var jag tillsammans med mitt ex och har aldrig innan sett på henne på något annat sätt än en mycket nära vän.

Hon har de senaste 2½ åren varit och pluggat i USA så jag träffar henne bara på sommaren och vintern. Den senaste sommaren kände jag att jag började känna andra känslor för henne än vad jag känt innan. Jag har inte visat henne det, eftersom jag är så rädd att jag skall förlora min bästa vän.

Senaste 1½ året har jag levt som singel och träffat tjejer av och på, men aldrig känt något speciellt så det har varit mycket korta romanser. Nu vet jag inte hur jag skall göra. Jag vet inte hur hon känner för mig.

Som person har jag väldigt lätt för att säga hur jag känner, så detta är första gången en person fått mig att inte våga säga hur jag känner. Jag är rädd för att jag bara känner så här för stunden och att mina känslor kanske skulle komma att svalna, men då har jag förlorad min bästa vän. (Kanske inte förlorat, men det hade blivit väldigt konstigt tror jag)

Samtidigt har jag känt så här det senaste året så jag tror att det är mer än det varit med det andra jag träffat..

Shit jag har ingen aning vad jag skall göra.. Vänta tills hon kommer hem igen eller säga som det är och hoppas på det bästa?

Spana också in:

"Folk" säger att hon alltid har haft känslor för mig, men personligen vet jag inte.

Men säg så här.. Om hon har känslor för mig så är jag själv inte 100 % säker på hur jag själv känner. Ibland är finns det inget tvivel, fast så kommer stunderna som jag inte vet vad jag känner. Är så himla rädd att jag skall ställa till det och allt skall gå åt skogen. Fast jag antar att i en situation som den här så kan jag inte komma undan utan att ta en risk.

Frågan består dock om hurvida det är värt att riskera.. Om jag väntar och inte säger något så kanske hon träffar någon annan? Då kan man ju alltid säga att det inte var menat, fast för mig fungerar det inte riktigt så.. Hon åker på söndag och jag har bett om att träffa henne imorgon, jag skall bjuda på picknick och tanken var att jag skulle ta upp detta med henne, fast nu när det närmar sig så blir jag väldigt osäker.

Det lätta och enkla valet är ju att inte säga något.. och helt enkelt vänta och se till sommaren om känslorna finns kvar och då bestämma sig för att säga det. Fast jag är väldigt impulsiv och som jag sa har jag väldigt svårt att hålla känslor inom mig..
Jag tycker faktiskt du ska berätta precis hur du känner. Berätta det du har sagt här, att du är rädd att eran vänskap ska påverkas, och att du inte är 100% säker på dina känslor, men att du kanske vill "dejta" henne om man säger som så.

Om du vågar kan du ju fråga om du får kyssa henne, efter det brukar man oftast känna om det känns rätt eller fel. [wink]