Forumet - Kär i min killkompis

Kär i min killkompis

1048 0 1

Jag skulle inte riktigt kunna säga att jag verkligen är kär, men jag gillar verkligen en kille i klassen som jag börjat prata med mer och mer. Vi kan snacka om typ allt och vi har jätteroligt. Vi brukar retas med varandra på skoj. Sen så brukar han nästan alltid gå fram och snacka med mig trots att han har massor av killkompisar som han skulle kunna snacka med istället. Saken är den att jag börjat se på honom mer "romantiskt" eller vad man nu ska säga. Och jag vill för det första inte förstöra vår vänskap men för det andra vet jag ju inte om han är intresserad tillbaka. Skulle bli så himla stelt om jag berättade för honom om det här och det visade sig att han inte kände likadant med tanke på att vi går i samma klass.

Någon annan som känner likadant? Tips på vad man kan göra?

Spana också in:

Känt problem. Det är ganska enkelt tror jag. Precis som du säger kan det bli underligt om du får ett nej så du kan nog inte bara fråga eller säga att du tycker om honom. Men vad vill du åstadkomma? Vill du att ni ska bli tillsammans?

I så fall är mitt tips att du gradvid ökar "engagemanget i honom", till exempel genom att fråga om ni ske ses på fritiden. Eller kanske bara fråga om han ska med på en promenad och ta luft eller ngt. Då kan han ju genom sitt beslut i detta signalera om han inte är intresserad. Skulle han vilja ses kan du fråga om han ska med hem till dig om du inte tycker det är pinsamt att han träffar pärona, eller när du vet att de inte kommer vara hemma. Med tiden faller bitarna på plats gradvis om han nu är intresserad.