Forumet - Kär i min kompis!?

Kär i min kompis!?

2320 0 29
Jag är en tjej på 16 år. Jag har länge gillat tjejer lika mycket som jag gillar killar och nu har jag börjat fundera på om jag kanske är bisexuell i och med att jag är kär i en av mina närmsta kompisar hehe. Denna tjejen tänker jag på väldigt mycket och jag vet liksom inte om jag är bisexuell för jag vet att jag inte är lesbisk i och med att jag också gillar killar. Jag har berättat vad jag tror och sånt för min syster och min allra bästa kompis.

Jag vet inte vad jag ska göra för jag är grymt förvirrad!
Grejen är att jag tror att det är personen man blir kär i och inte könet. Men ja öhm HJÄLP MIG! [chocked][love]

Spana också in:

Inreskönhet:

HJÄLP MIG!


Ska försöka.

Du kan antingen välja att berätta för din kompis (som du är kär i) eller så kan du helt enkelt låta bli. Detta vet du naturligtvis själv också, men en sak som du bör fråga dig själv är om det är värt att förlora vänskapet med den här tjejen, pga du kanske du gör om du säger att du är kär i henne och hon inte är kär i dig tillbaka. Det kanske inte är så troligt att hon också är bisexuell.

Om någon som jag var kompis med sa till mig att han/hon var kär i mig skulle jag nog tycka att det var ganska jobbigt att fortsätta vara kompis med den personen. Men det beror på hur den andra personen känner också. Han/hon kanske kan tänka sig att "bara" vara kompisar, men då får man hoppas att det inte blir för obehagligt.

Jag skulle nog vilja att personen som var kär i mig skulle säga det, annars skulle det kännas väldigt konstigt. Om man inte vet om det gör det kanske inte så mycket, men tänk om man får veta det senare..
Jonnybravo91:

Precis som med en vanlig flört, så närmar du dig på mer sensuella vis och lägger in stöten. Tackar hon nej, så tackar hon nej.


Allvarligt? Skulle inte du tycka att det var obehagligt om din kompis gjorde då? Är det inte bättre att säga rakt ut hur man känner?
kraamisz:

Allvarligt? Skulle inte du tycka att det var obehagligt om din kompis gjorde då?


Jag är förvisso bisexuell, så jag hade inte reagerat på något extra vis om det vore en killkompis eller tjejkompis. Så det beror sig på vad jag tycker om min vän.

kraamisz:

Är det inte bättre att säga rakt ut hur man känner?


Det kan vara otroligt avtändande om man inte ens tänkt på tanken själv. Gör man däremot en massa små gester av kärleksfull och försiktig sensuell art, kan man på så sätt få sin vän att komma in på tankarna i sin egen takt och hinna vänja sig vid de och kanske börja bli intresserad av de, innan man lägger in slutstöten.

Relationsuppbyggnad gäller oavsett kön.
Inreskönhet:

Grejen är att jag tror att det är personen man blir kär i och inte könet.


Heja, fortsätt tänka så. Strunta i det där med hetro/homo/bi. Sånt är svammel. Man blir kär i människor, punkt. Sexualiteten må ha sitt ursprung i avel, men det är ett faktum att sex inte bara används för avel. Kärlek är för övrigt något annat i alla fall. Så strunta i det där och nöj dig med det faktum att du har blivit kär i någon och att denna någon råkar ha samma kön, big deal. Vill du absolut sätta etikett på dig själv är du nog bi, men det händer att heterosexuella blir förälskade/tända på personer av det egna könet i undantagsfall, dvs kära i just den personen men att det är exklusivt och att de aldrig skulle ha blivit kära i en person av samma kön om det inte vore just henne/honom.
Tack alla, visste inte att det skulle komma såhär många kommentarer på så kort tid. [bigsmile] Saken är att vi är väldigt nära varann; idag sov jag över hos henne och när jag vaknade låg hon i underkläder bredvid mig haha. Vi låtsas liksom vara tsm och vi är typ gifta på facebook så jag blir lätt förvirrad hahhehe :s
Inreskönhet:

Men ja öhm HJÄLP MIG! [chocked] [love]


Lid för din kompis och din egen skull, Kärlek är en konstig sak som kan ta slut och det är svårt att bli "Bara kompisar" igen. Var inte självisk, elr va det, men berätta vad som hände här då för det är kul när det går fel för andra.