Forumet - Kärlek är kärlek?

Kärlek är kärlek?

702 1 15

Spana också in:

Folk gör vad de vill. Är båda med på det så ser jag inget fel med det. 

Lagen mot incest som vi har i Sverige är en kvarleva från när vi styrdes av kyrkan. Att vi har kvar den motiveras som jag förstått det med att barn som kommer till från incest-förhållanden löper högre risk att inte komma ut "friska". 

Med den logiken borde det även finnas lagar mot att individer med ärftliga sjukdomar skaffar barn, vilket jag har svårt att tro att många skulle gå med på. 


Buddah: Lagen mot incest som vi har i Sverige är en kvarleva från när vi styrdes av kyrkan. Att vi har kvar den motiveras som jag förstått det med att barn som kommer till från incest-förhållanden löper högre risk att inte komma ut "friska".
Då utgår man från att man skaffar barn bara för att man har sex. I så fall borde lagen endast förbjuda avel, inte sex. 

mynona: Då utgår man från att man skaffar barn bara för att man har sex. I så fall borde lagen endast förbjuda avel, inte sex.
Finns ett par kvarlevor från våra kristna dagar i form av lagar som inte är speciellt logiska. Ser inte hur man skulle kunna förbjuda "avel" där heller - precis som att det blir svårt att förbjuda det för andra grupper där risken är hög ett eventuellt barn får defekter. 

Buddah: Finns ett par kvarlevor från våra kristna dagar i form av lagar som inte är speciellt logiska. Ser inte hur man skulle kunna förbjuda "avel" där heller - precis som att det blir svårt att förbjuda det för andra grupper där risken är hög ett eventuellt barn får defekter.
Jag är inte säker på att kyrkans argument mot incest var just detta med att evkomman blev skadad, där handlade det mer om synd och bibelcitat än om något såpass relativt förnuftigt som att avkommans hälsa blev defekt- argumentet med skadad avkomma var nog mer ett senare påfund. Jag för min del propagerar inte för förbud i något fall, men tycker spontant att de som ser detta med skadad avkomma som ett argument borde arbeta för ett förbud mot att man skaffar barn genom incestuös sex, snarare än att förbjuda sex som sådant. Det vore mer logiskt enligt det resonemanget och fullt genomförbart i vår moderna prevetentimedelsepok, om än motbjudande

mynona: Jag är inte säker på att kyrkans argument mot incest var just detta med att evkomman blev skadad
Nä, det menade jag inte heller. Sade att det var motiveringen för att behålla lagen idag. Kyrkans anledning till att från början instifta lagen hade väl som du säger med något bibelcitat att göra. 

Buddah:
Nä, det menade jag inte heller. Sade att det var motiveringen för att behålla lagen idag. Kyrkans anledning till att från början instifta lagen hade väl som du säger med något bibelcitat att göra. 
ok, där har du nog rätt. som sagt, tycker det är märkligt att folk som använder sig av det argumentet inte förstår att vi har preventivmedel idag och kan ha sex utan att skaffa barn, friska eller inte