Forumet - Kallad för aggressiv/problem med lärare

Kallad för aggressiv/problem med lärare

928 1 2
heej!! (12 år, tjej)
1.Asså alla i min klass kallar mig för aggressiv. Jag kan bli arg och irriterad väldigt lätt men det beror mest på mitt läge. Eftersom jag går på musik skola så har jag många musik lektioner. Och oftast på musiken så kan jag sitta och spela lågt, på keyboarden medans dom andra pratar. Och jag är en person som gillar att tänka mycket, göra mig trött och göra 2 grejer samtidigt! Så jag spelar samtidigt som jag lyssnar på dom andra i bandet. men då kommer problemet att varje gång dom säger till mig "håll käften" eller "kan du sluta spela!!!!!!!", och jag blir jättearg då, för att ingen 12 åring (förutom jag) ska bestämma över mig eller vad jag ska göra. Och då kan jag säga med en hemsk attityd "vadå!? Jag hör er samtidigt". 
Och dom som är i bandet har typ börjat hata mig långt innan det! (ingen aning varför). Så det e typ därför dom skriker på mig. Är jag aggressiv? Vad är mitt problem?

2.Som texten uppe så håller vi oss kvar på musiken! Min musik lärare är grym. Men hon kan vara väldigt sträng och får mig känna mig hatad av henne. (hennes favorit är en tjej i min klass som spelar snäll å får A i alla ämnen!!).Om jag tar fel ackord eller om hon ska försöka få mig att byta sätt att spela, så kan jag bli lite förrvirrad och få feber. Det händer när det blir för mycket i hjärnan! Då kan hon bli jättearg på mig och alla klasskamrater står å fnissar när jag sitter där å ba känner att jag kommer att svimma när-som-helst! Och det brukar alltid vara så mycket ljud omkring mig, de gör hela situationen totalt katastrofalt! Jag brukar alltid säga att jag behöver gå på toa. Har jag tur så är det ingen i korridorerna (annars är det massor av ljud, känns som att man är i ett dårhus). Men jag brukar sitta utanför klassrummet och vila 2 min. Men när jag ska tillbaka så vägrar min kropp det. Å jag får panik ångest. För att när jag går in dit så är det jättemycket prat överallt! Vad är mitt problem? Hur ska jag göra allt bättre?

Mvh Its just me
Det kan vara väldigt oförskämt att göra en annan sak medans någon pratar med en eller försöker ha någon form av gruppsamtal. Om någon ber dig att sluta spela för att de kanske sitter och bestämmer något eller går igenom uppgiften ni ska göra, är det långt ifrån trevligt att sitta och spela, trotts att du kan höra vad de säger. 

Att ha attityden "ingen kan bestämma över mig! Jag gör vad jag vill", kan bli väldigt jobbig med tiden. T.ex i studer om någon gör något irriterande ljud eller om man ber någon flytta lite på sig. Sedan kan jag förstå att man kan bli väldigt arg av att andra säger saker till en på ett särskillt sätt men man får försöka att tänka att man inte ska beté sig lika dåligt som dem. 

Har du försökt prata med lärarna av att du blir stressad av när det är mycket ljud omkring dig? Om du berättar hur du känner och att det är väldigt jobbit för dig, brukar det finnas något lärarna kan göra. 
Jag skulle inte säga att du är aggressiv. Däremot tror jag du har lite problem med din attityd. Om du respekterar andra så blir du respekterad tillbaka. 

Självklart blir en elev mer omtyckt om hon är snäll och får bra betyg. 

Jag tror också du lätt känner ångest, det finns flera sätt att må bättre när man känner ångest eller panik. Se ifall detta kanske hjälper dig. http://www.umo.se/Att-ma-daligt/Angest/
Längst ner på den sidan hittar du också om du behöver och hur du söker hjälp för din ångest.