Forumet - Kampanjen "Rör inte min hora"

Kampanjen "Rör inte min hora"

5784 1 141

Franska parlamentet ska snart diskutera ett lagförslag som skulle kriminalisera köp av sexuella tjänster. Jag anser att det ska förbli lagligt i Frankrike och hoppas att det ska legaliseras i Sverige också. 

Och jag kan redan höra: "Det här är kvinnoförtryck, det får kvinnor att framstå som hjärnlösa sexobjekt, patriarkatet hit, sexism dit och blablablablabla". Först och främst så finns det även män som säljer sex. Det här är alltså inte en kvinnofråga! Det här är en fråga som rör folk av båda könen som försörjer sig på prostitution. 

Jag är för prostitution av flera anledningar. Dels är det mycket säkrare med legaliserad prostitution. Istället för att försöka stoppa det så tycker jag att staten ska ta tag i det. Med riktiga bolag som sköter prostitution på den vita marknaden så kan prostituerade få en säker arbetsplats och slippa jobba under en hallick på svarta marknaden. Då kan man dessutom hålla bättre koll på de prostituerades hälsa genom att till exempel ha rutinundersökningar efter könssjukdomar. 

Och allvarligt talat vad fan har folk för rätt att göra en grupps yrke olagligt på det här sättet? Tänk på att prostituerade är människor precis som du och jag. De har räkningar att betala, de har familjer att försörja, de måste också ha mat på bordet osv... Men med såna här dumma lagar så dör deras inkomstkälla då det blir olagligt att använda sig av deras tjänster. 

 Dessutom är det helt lagligt att jobba inom porrindustrin. Så det är lagligt att betala en porrskådis för sex om ni sedan har sex framför en kamera. Men om du vill betala en prostituerad för sex utan att filma det så blir det helt plötsligt olagligt.  Det är bara löjligt. 

I Frankrike har man startat kampanjen "Rör inte min hora"  där man står upp för prostituerades rättigheter. Jag står bakom dom till 100%! 

Spana också in:


EnSnubbe: Tänk på att prostituerade är människor precis som du och jag. De har räkningar att betala, de har familjer att försörja, de måste också ha mat på bordet osv... Men med såna här dumma lagar så dör deras inkomstkälla då det blir olagligt att använda sig av deras tjänster.
Med den förklaringen kan man ju tycka att allt som ger en inkomst borde vara lagligt.. 

EnSnubbe: Och jag kan redan höra: "Det här är kvinnoförtryck, det får kvinnor att framstå som hjärnlösa sexobjekt, patriarkatet hit, sexism dit och blablablablabla".
Hur tänker du dig att någon ska ta dig seriöst när du kläcker ur dig en sån sak?EnSnubbe: Först och främst så finns det även män som säljer sex. Det här är alltså inte en kvinnofråga!
Ja, det finns män som säljer sex. Däremot är det betydligt mer sällsynt att män är offer av sexslaveri, trafficking. Där har du problemet och frågan. 

Det finns en del som tycker det är ett sjyst yrke att sälja sex, problemet är bara de som tvingas av hallickar. Många luras till rika länder med löften om vanliga arbeten.

Det är i princip det som gör att prostitutionen blir svår att ha laglig, dock så kommer ju traffickingen fortsätta även efter ett förbud.

Hade kunnat stödja legaliserad prostitution om regeringen verkligen fick totalstopp på all trafficking av öststatstjejer som låses in i lägenheter här.