Forumet - Kan alla som är troende vara snälla och svara?

Kan alla som är troende vara snälla och svara?

3803 0 52

Spana också in:

Bra fråga, jag är inte kristen själv men jag har hört alla argument dom kan göra, så här är några möjliga.
1. Gud är universums neutrala tillstånd, gud är universum och behöver därför inte skapas.

2. Gud är så mäktig att han skapade sig själv.

3. Endast gud vet.

4. Det viktiga är inte hur han kom hit, det viktiga är att du kommer att brinna i helvetet om du inte tror på det!

5. alla ateister tror juh på att energi värken kan bli skapat eller förstört eftersom att vi aldrig observerat något sånt, jag har ungefär samma syn på gud..

jag tycker personligen att alla dom argumenten är sjukt svaga och jag har hört dom så jävla många gånger så man blir trött på det.
Sara_for_president:

Jag har en fråga, Om Gud skapade denna vackra planet, vem skapade Gud?
För om inte jorden kunde skapa sig själv, hur kunde Gud det?


Vi katoliker tror att Gud är evig, har alltid funnits i tomma intet och kommer alltid att finnis i evighet. Gud är ett mysterium och han är allsmäktig och det ligger bortanför människans intellekt att förstå detta mysterium eftersom han är så stor. Men när vi kommer till himmelen ska vi bli fullkomliga och få all kunskap.
Sara_for_president:

vem skapade Gud?


Gud är evig. Vi människor har ett rätt begränsat sätt att tänka. För oss är det normalt att allt har en början och ett slut, det är vad vi känner till. Gud lever utanför de där "restriktionerna" s a s. Men ändå går det att lära känna Gud genom att undersöka vem han och hans Son är, genom Guds ord, Bibeln. [smile]

mvh
RadioAktivMakaron:

Kan gud skapa en sten som han själv inte kan bära?


Den frågan kan inte tillämpas på Gud. Frågeställningen förutsätter att YHWH Guds kraft skulle vara begränsad, vilket den inte är, "på grund av överflödet på dynamisk energi och på grund av hans väldiga kraft". (Jesaja 40:26) [wink]

mvh
siennna_:

Gud är ett mysterium och han är allsmäktig och det ligger bortanför människans intellekt att förstå


asså detta tycker jag är intressant för, Gud kan vara bortom våran förståelse det är liksom helt okej, men om man t.ex är atheist så kan man inte bara säga "jag vet inte, jag vet inte mer en detta" för det är tecken på att nej det måste finnas en gud som har skapat...för att man inte vet just den biten etc.etc men hur kommer det sig att gud kan vara bortom våran förståelse men inte vetenskap. För mig känns det som att man inte får "inte veta" för det måste finnas en förklaring till allt och då är det väldigt lätt att en Gud tittar in lite då och då.

hoppas ingen blir förolämpad bara lite tankar!!
Sara_for_president:

asså detta tycker jag är intressant för, Gud kan vara bortom våran förståelse det är liksom helt okej, men om man t.ex är atheist så kan man inte bara säga "jag vet inte, jag vet inte mer en detta"


Du skriver att i vetenskapen så vet man. Nej det gör man verkligen inte. Då hade du inte ens behövt skriva den här tråden. Kan någon människa bevisa varför vi är skapade, meningen med livet och vem som skapade oss? Nej, och om vi då hade intellekt att förstå, hade vi inte redan gjort det då? Jo det tror jag. Men vi måste tänka som barn när vi tänker om Gud. Vi är Guds barn och vi måste överlåta vissa saker till honom. Vi är inte fullkomliga, då hade vi vetat allt redan, men vi kristna tror att vi blir det när vi får möta Gud när vi dör. Och kom ihåg att de flesta vetenskapliga forskingar är bara teorier och inte bevis för någonting. Det finns inga bevis om att big bang existerat, det är bara en teori. Så låt dig inte luras av namnet "vetenskap".