Forumet - Kan du läsa?

Kan du läsa?

382 0 11

Spana också in:

Kan inte läsa om boken är extremt långsam & tråkig, eller helt påhittad, vilket en stor del av dem är. Principiellt.

Fastnar i andra tankar och har ingen aning om vad jag har läst. Föredrar oftast film över bok pga fler dimensioner för hjärnan att fascineras över. Är mer taggad på att läsa en bok om jag har sett och tycker väldigt bra om filmen som baseras på boken osv, intressant att fördjupa sig i storyn när en har bilderna av hur karaktärerna ser ut i filmen osv. 

Böcker jag annars läser är främst självbiografier, i synnerhet kriminellas.
Någorlunda hyggligt, men ej vidare hurtigt.
       Jag läste igår ut första delen i en bok jag började med för ungefär en och en halv vecka sedan. Dock så började jag läsa den på riktigt för ungefär fem dagar sedan. Lagom tjock bok/del.

Jag kan läsa väldigt hurtigt och förstå, dock så får jag endast det ytliga, liksom fakta eller vad man säger? ur boken, att jag förstår hela handlingen, men då jag läser så pass fort så hinner jag ej med det andra, liksom att känna känslan av det jag läser. Därför fakta/handling och inte en helhet med känsla dessutom. Därför så läser jag i lagom takt för att på riktigt komma in i det jag läser, och känna.

Jag kan läsa engelska och svenska bra, jag kan egentligen inga andra språk, skall boka in mig till språkkurser nu efter jul. Så kanske jag kan börja läsa andra språk.

Obs, du ställer flera frågor, till pollen/titeln och sedan en annan i tråden :)