Forumet - Kan du tänka dig att bli lokalpolitiker?

Kan du tänka dig att bli lokalpolitiker?

2685 0 31

Spana också in:

My dreams are her:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Skulle inte kunna tänka mig att bli politiker överhuvudtaget. Som politiker måste du ställa upp på borgarklassens spelregler. Vill du uppnå något måste du kompromissa så mycket för att nå en tillräcklig bredd att du tillslut har förlorat din spets helt och bara säger samma som alla andra. Man kan uppnå enormt mycket mer genom utomparlamentarisk kamp.

The_gunslinger:

Har redan fått inbjudan för att kandidera för KD i Täby men tackat nej.


Haha, varför är jag inte ett dugg förvånad att du bor i ett rikemansghetto? [bigsmile]
JohnE:

Kommunfullmäktige tjänar mycket pengar iaf ^^
Iallafall i Västerås kommun så har de bra över en vanlig arbetarlön 35-40 tusen.


Jag skulle gissa på att du här blandar ihop kommunfullmäktige med kommunalråd. De som sitter i kommunfullmäktige har inga stora ersättningar mer än att de får ersättning för förlorad lön om de tex måste vara borta från sitt vanliga jobb en eftermiddag för att sitta med i ett kommunfullmäktigemöte som råkar ligga då.

Kommunalråden är de enda som har en fast lön då dessa jobbar med att driva kommunen på heltid. Västerås har åtta stycken kommunalråd, samtidigt så har de säkerligen en tusen lokalpolitiker eller nått sånt.
My dreams are her:

Vilka frågor skulle bedriva? vad skulle du vilja förändra/förbättra?


Viktigaste frågan för mig skulle vara att inte omyndigförklara kommunens invånare utan i stället låta dem styra så mycket som möjligt över sina egna liv.

Jag är helt övertygad om att Kalle och Lisa är betydligt mer lämpade att bestämma över Kalle och Lisas liv än vad jag eller någon politiker är, alltså är det oerhört viktigt att begränsa politikernas makt över invånarnas liv.