Forumet - Kan ej sluta tänka på sak som hände på jobbet

Kan ej sluta tänka på sak som hände på jobbet

2038 0 26
Jag jobbar på en gatuköksrestaurang, och det fungerar fint. Trivs jättebra med arbetskamrater och yrket.

I tisdagskväll vid 21tiden var restaurangen tom, och min arbetskollega väntade på att städa toaletterna men det var någon inne på ena toan. Jag tänkte att det är väl något jävla fyllo som låst in sig. Men sen kommer det ut en kvinna helt nerblodad, Hon hade försökt ta sitt liv inne på toaletten genom att skära sönder armarna.
Ringde ambulans och det gick helt okej.

Men jag kan inte sluta tänka på röran hon hade ställt till med inne på toaletten. Blodet på väggarna och golvet, en hel del sprutor och stora hudbitar i handfatet.

Jag arbetar helt själv mellan 21-22 på kvällarna och jag känner det riktigt obehagligt nu efter tisdags. Har blivit paranoid och rädd för att bli utsatt för något.

Har någon något tips för att bryta tankebanorna på att någonting hemskt kommer att hända?
Försöker att tänka att det inte hänt något hemskt förut, men det känns lite som att någon ska komma in och skjuta huvudet av mig.
Har inte du och din kollega som var med pratat ut om upplevelsen och efterföljande känslor, så gör det och var inte rädd för att tala om det igen.Det brukar funka bra om man är öppna mot varandra. Krävs det mer så tala med en psykolog enskilt eller tillsammans. Det är de bästa råd jag kan ge.

Spana också in:

Tack för era svar
Pratade lite med chefen igår, men sa bara att jag mådde bra för känns inte som att hon förstår mig och tycker bara att jag är besvärlig.
Hon tyckte inte det var en sådan stor grej.
Pratar mycket med min pojkvän om det för sover dåligt på nätterna för att jag drömmer om det.

Får inte ha mobil på jobbet.

Förstår inte heller varför man väljer att gå till en gatuköksrestaurang om man vill ta sitt liv. Jag frågade henne varför hon kom till oss, och hon sa bara att det var på vägen hem. Annars var hon så sjukt nerdrogad att man inte kunde förstå vad hon sa.
Jag var också med om otrevliga grejer på mitt jobb.

Du måste ta dig tid att gå igenom vad som hände.
Om något sånt där händer ska du inte vara på arbetet förrens du slutar tänka på det hela tiden.
Under tiden du går igenom det som hände. Repetera hela förloppet om och om och om. Ju fler gånger du går igenom det ju mer försvinner det obehagliga i händelsen.

Sen kommer det inte försvinna helt heller. När en människa är med om sånt där kommer du koppla olika saker till händelsen. Genom att identifiera sakerna som triggar dom tankarna blir det lättare att hantera.

Försök inte ta reda på mer om personen som försökte ta livet av sig. Ju mindre info du har om henne ju enklare blir det för dig att gå vidare.