Forumet - Kan folk med annan etnicitet bli svenskar?

Kan folk med annan etnicitet bli svenskar?

12400 2 139
En stor skiljelinje bland nationalistiska grupper och partier är svenskhetens och medborgarskapets eventuella koppling till etnicitet. Vissa menar att etnicitet inte hör ihop med nationstillhörighet medan mer extrema grupperingar hävdar att etnicitet är synonymt med nationstillhörighet. Vad tycker ni?

Kan man som invandrare eller barn till invandrare med en annan etnicitet bli svensk? Är man i så fall lika mycket svensk som en etnisk svensk?

Kan folk med annan etnicitet bli svenskar?

Spana också in:

Jag tycker att man är Svensk om man har bott i Sverige i hela sitt liv och pratar svenska och om man har gjort det i hela sitt liv och kanske itne kan så många fler språk så tycker jag man är svensk. Det spelar isf ingen roll hur man ser ut eller var man kommer ifrån eller vem man är, man är Svensk om man ser sig som svensk och har sitt modersmål som Svenska eller iaf vill tillhöra Sverige.

Sheriffen:
Jag har en kille på mitt jobb som är född här och är medborgare men hans föräldrar kommer ifrån Irak och han kallar sig själv för irakier. Bestämmer du att han är svensk då eller är det inte vad han själv kallar sig som räknas?
Han är svensk väll svensk om han ser sig som en, men om han kallas sig för Irakier och ser sig som en Irakier så är han ju det. Jag tycker att en del har att göra med vad man ser sig som men inte allt.
trevlig-snubbe: Jag tycker att man är Svensk om man har bott i Sverige i hela sitt liv och pratar svenska och om man har gjort det i hela sitt liv och kanske itne kan så många fler språk så tycker jag man är svensk. Det spelar isf ingen roll hur man ser ut eller var man kommer ifrån eller vem man är, man är Svensk om man ser sig som svensk och har sitt modersmål som Svenska eller iaf vill tillhöra Sverige.
Instämmer. Däremot vet jag inte om man verkligen behöver ha bott i Sverige exakt hela sitt liv för att vara svensk. Kan tänka mig att även folk som flyttade hit tidigt eller senare som verkligen uppgått i den nationella identiteten också kan vara svenskar.