Forumet - Kan hon verkligen göra så? :S

Kan hon verkligen göra så? :S

1321 0 105
Jag har INTE över 20% frånvaro från skola + praktik, däremot har jag bra mycket mer än 20% från de vanliga lektionerna (men det blir hur som helst inte över 20% frånvaro från skolan som SCN räknar).

MEN nu tvingar min rektor mig att gå till deras kurator (OCH sammarbeta...) för annars drar de mitt SCN-bidrag och kastar ut mig från skolan. [shake] Förstår ej vad problemet är, när jag kommer till skolan så lämnar jag in alla läxor och uppgifter (har aldrig någonsin fått lägre betyg än VG och det var bara en gång...) så jag ligger INTE efter i skolan. Inte ens i de kurser som jag började ett halvår efter de andra.

Jag vill varken gå till läkare eller psykolog, är LESS på att få höra att mina föräldrar misshandlade mig för att de älskade mig och liknande. Känns dock ovärt att bli utkastad sista terminen. [sad]
Geigerzähler:

Jag vill varken gå till läkare eller psykolog, är LESS på att få höra att mina föräldrar misshandlade mig för att de älskade mig och liknande. Känns dock ovärt att bli utkastad sista terminen.


men varför har du ens frånvaro då? om du går blir det ju inget problem. spelar ju ingen roll om du har MVG i allt, har du frånvaro blir de sura. men knepigt att de ska tvinga dig till kuratorn, det bestämmer väl du. sen låter allt jävligt konstigt om du nu har mindre än 20

fråga idioterna
Ensamvargen:

ivt: FUCK YOU! I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!!


säg inte att du syftar på rage against the machine där. hatar låten

Spana också in:

Dan_the_ironman:

de har tagit bort 20% gränsen, de fick kritik pga den så nu är allt på individnivå.


fan va bra

vissa skolor drog ju csn direkt när någon varit borta mer än 20% en månad fast csn också säger att skolan ska försöka lösa problemet och först dra in csn när deras åtgärder inte hjälper.
Horrorshow:

Är tyvärr irrelevant, csn ger dig pengar för att du infinner dig i skolan, oavsett vad du uträttar där. Det kan man tycka vad man vill om men för tillfället är det så det är. [cute]


Fast praktiken räknas in i den tid som man måste vara i "skolan" hos csn, dvs:

Geigerzähler:

Jag har INTE över 20% frånvaro från skola + praktik


Vilket betyder att hon fortfarande är studiestödsberättigad hos CSN men att hennes rektor säger att dom kommer dra in hennes bidrag om hon inte är i skolan mer.
Ensamvargen:

Prata med din rektor, säg att hen gärna får slänga ut dig den dag då du inte klarar dina kurser. Alternativt: FUCK YOU! I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!!


Det är inte riktigt så det fungerar, men det vore fint.

Blivande_japan:

de kanske har fått för sig att det är för ditt bästa och att det finns en förklaring till varför du är borta så mycket som har med ditt psykiska mående att göra.


Ja, de vet ju att det är så. Var tvungen att berätta p.g.a trycker i mig piller flera gånger om dagen. Men bara för det så kan de ej tvinga mig till henne.

patrick bateman:

men varför har du ens frånvaro då?


Psykisk ohälsa + svåra migränattacker

OF 5:

welcome to reallity


reality* Har du ej gått i skolan eller? [smile]

Dan_the_ironman:

de har tagit bort 20% gränsen, de fick kritik pga den så nu är allt på individnivå.


Det är väl förvisso bra, men de borde inte kunna dra mitt bidrag för 10% frånvaro på grund av psykisk ohälsa och migrän.

Artie:

fråga om de inte borde räkna med din praktik ba


Det gör dem.

Horrorshow:

Är tyvärr irrelevant, csn ger dig pengar för att du infinner dig i skolan, oavsett vad du uträttar där. Det kan man tycka vad man vill om men för tillfället är det så det är. [cute]


Men jag är ju där, jag har nästan 0% frånvaro från min praktik och det är där jag gör nästan alla mina kurser. Praktiken är ju en del av skolan och i mitt fall är det en väldigt stor del, har vanliga lektioner 1-2 dagar i veckan och resten praktik.
OF 5:

jo och personalen var så jävla bra på sitt yrke att dem knappt visste vad dem skulle göra medens dem var på jobbet.


Det märks.

Förvisso hade jag 80-90% frånvaro under hela högstadiet och stavar bättre än du, så tycker att du gör fel när du skyller på lärarna. [rolleyes]
du skulle inte kunna gå med på att prova gå till kuratorn bara en gång? och innan säga att du ej tänker acceptera att

Geigerzähler:

få höra att mina föräldrar misshandlade mig för att de älskade mig och liknande


då det ej kommer förändra någonting?

tror det enda du kan göra för att få gå kvar egentligen är att försöka komma med någon form av överenskommelse. försök förklara din situation, om det är så att du oftast är borta när du har migrän, så säg det. migrän är nog inget som blir hjälpt av att gå till en kurator och då kan det vara bra att rektorn får veta att det är orsaken. ni kanske kan få till någon form av kompromiss?
Ensamvargen:

Jag vet. [sad]


[sad]

OF 5:

jag hade ingen frånvaro och lyckades ändå inte bli lärd något [rolleyes]


Man får lära sig själv, jag har haft helt outbildade lärare i vissa ämnen och är ändå bra på det. Det är ju inte så det ska vara, men det är så det är.

99% av alla kurser som jag läser i skolan gör jag på eget bevåg, har ingen lärare som är utbildad nog för att lära mig. Men jag ser till att uppnå kursmålen på egen hand genom praktik och egna studier.
Blivande_japan:

du skulle inte kunna gå med på att prova gå till kuratorn bara en gång?


Nej, jag vill verkligen inte. Om jag vet att jag ska dit en bestämd dag så kommer jag helt omöjligt att kunna ta mig till skolan p.g.a. får ångest av att bara tänka på det.

Blivande_japan:

. ni kanske kan få till någon form av kompromiss?


Ja, ska prata med den andra rektorn. Han är oftast mer förstående och hjälpsam.