Forumet - Kan inte gå till skolan

Kan inte gå till skolan

3843 0 36
Jag mår så jävla dåligt. Jag har svårt att gå till skolan. Att träna. Att träffa kompisar. Jag tycker allt är tråkigt och jag mår bara så jävla dåligt. Har gått till en psykolog och ska dit om en vecka.
Men, just nu sitter jag här på söndagskvällen och bara mår piss. Jag har en redovisning imorgon, som suger. Jag vill inte. Jag kan inte redovisa ensam.
Vill bara vara hemma, men får då skuldkänslor och känner mig dum mot mina föräldrar.

Vet inte vad jag vill få ut av detta. Någon annan som haft svårt att dra till skolan utan någon anledning...?

Spana också in:

Nordpolen:

Får man fråga hur ofta du är där?


det här året har jag gått varje dag, men i höstas hände det ofta att jag stannade hemma, och när föräldrarna blev sura började jag istället gå hemifrån vid tiden jag brukar gå till skolan och satte mig någonstans och väntade 2-3 timmar tills dom hade gått till jobbet.
Får man själv fråga hur gammal du är?
hela högstadiet var ett helvete. Mådde mycket dåligt sov inte på nätterna och var väldigt destruktiv på dagarna. I början försökte min pappa framförallt "tvinga" iväg mig för att han var övertygad om att det var det rätta och att jag bara var inne i en fas. Men sen när jag var femton fick vi kontakt med bup och hade familjesamtal och nu har han förstått hur dåligt det kan vara. Så mitt tips skulle bli att prata med psykologen om att på något vis nå fram till dina föräldrar.

Det är inte meningen att man ska ha dåligt samvete för att man inte mår bra.
Nordpolen:

Någon annan som haft svårt att dra till skolan utan någon anledning...?


inte utan någon anledning..framförallt i högstadiet var det jävligt svårt att komma iväg. Jag gick till skolan nästa varje dag, men det var en plåga. Ensamheten var jobbig, men jag blev mobbad/utfryst och det var värst. Det var nästan så jag blev glad när jag var sjuk, för då fick jag ju stanna hemma.

Nordpolen:

Vill bara vara hemma, men får då skuldkänslor och känner mig dum mot mina föräldrar.


Kan du inte försöka förklara för dina föräldrar hur du känner dig? Jag gjorde misstaget att hålla käften.
Nordpolen:

Det började lite under första terminen. Har nästan blivit värre nu, andra terminen. Har mått såhär när jag började sjuan också, men det är värre nu. Vad jag minns..


tyckte du om att börja i gymnasiet?
har du verkligen ingen anledning till att du känner så här?


Nordpolen:

Men, om du var hemma utan att dina föräldrar visste det.. fick du inte skuldkänslor


jo det hade jag väl, men inte jättemycket...
Nordpolen:

när jag väl är där är det väl inte så jävla dumt, och jag tänker ta studenten när alla andra gör det, så att hoppa av är inget alternativ.


kände och delvis känner precis likadant, förstår vad du menar.

Nordpolen:

Jag har ingen jävla aning varför det är så här, ganska irriterande


[sad]
hur är det med hälsan då? sover//äter etc. du bra?
Les voleurs:

kände och delvis känner precis likadant, förstår vad du menar.


Men om det nu är bättre, hur fan tog du dig igenom det? Var du och snackade med någon?Les voleurs:

hur är det med hälsan då? sover//äter etc. du bra?


sover väl sådär bra.. tar tid för att somna och vaknar flera gånger osv. Maten... kanska mycket godis [blush] men det är som det brukar
Jag har en kompis som mådde så dåligt att hon inte klarade av vanlig skola. Hon gick från att ha varit en lattjo och söt tjej till att utveckla en form av socialfobi. Hon fick svårt att umgås med människor, äta, åka buss och liknande vardagsaktiviteter.

Du måste ta tag i dina problem i tid, annars finns risken att du också utvecklar psykiska störningar.

Jag kan rekomendera att du först och främst pratar med någon du kan lita på. Berätta om hur du mår och försök komma på varför det har blivit så. Sedan bör du kontakta BUP eller annan ungdomshjälp. Om inte det hjälper så kan du byta till en specialskola. Det betyder att du går IV och förmodligen får gå om 1:an, men du kommer att få den hjälp du behöver.