Forumet - Kan inte komma in på internet

Kan inte komma in på internet

440 0 13
Jag har mobilt bredband och när jag sätter i det så hittar inte datorn det alltid. Det står typ "wireless device does not exist or is unavailable". Då får jag ta ut det och försöka igen och igen och igen tills det till slut kopplar [tired] Och ibland när jag kommit så långt så vill den inte ansluta senare, då samma meddelande kmr upp igen ^^ Alltså när jag klickar på connect. Dessutom har ikonen som visar att jag är ansluten försvunnit helt nu :S Vad är det för fel? : /
Nevon:

Vad har du för modemmodell?


Modemmodell? [blush]

Knarko:

du skrattar inombrods iaf ^^


Jao

Knarko:

haha inte alla ;) jag är bara intresserad utav att snacka med folk på datorn, inte om själva datorn ;)


Nä, jag vet. Men ibland önskar man att man hade en superkille som kunde komma och fixa datorn och även förklara allting så man fattade [sad]

Spana också in:

1: Har du vista? vista får gärna för sej att inte starta upp vissa saker,
2: har du windows XP med service pack 3? det får oxå för sej att inte starta upp saker, gärna nätvärk,
amd och sp3 kan oxå bugga en hel del, även fast det ska vara fixat.
3: gått in på modemtillverkarens hemsida och kolla efter nya drivrutiner som kanske fixar detta problem? (crashfix lr helnya drivisar)? det som händer för dig kanske är ett känt problem som kanske ännu inte går att göra nånting åt.

Om du startar datorn med modemet ikopplat från början startar det alltid upp då?
eller om du väntar tills du VET att allt annat på datorn har startat och du sätter i det startar det då? om du har norton antivirus / internet security så blockar det gärna program som försöker komma åt internet FÖRE det startat upp helt.
Nevon:

Ja. Om du kikar på modemets baksida så brukar det stå tillverkare och modell. På min står det t.ex. Huawei Mobile Connect, model 180.


AHA [blush]

Huawei Model: E220 HSDPA USB MODEM 0682

De siffrorna? : S

givememynameback:

1: Har du vista? vista får gärna för sej att inte starta upp vissa saker,


Aa, jag har vista, home premium någonting sånt.

givememynameback:

Om du startar datorn med modemet ikopplat från början startar det alltid upp då?


givememynameback:

att allt annat på datorn har startat och du sätter i det startar det då? om du har norton antivirus / internet security så blockar det gärna program som försöker komma åt internet FÖRE det startat upp helt.


Aha, får etsta det. Har Norton Antivrus, så ja ska testa det, tack : )
MaxPower:

Om det följde med en skiva installera den, if no, goto Windows Update and press "Search for Updates"


Damn. Bara för att windows update fuckar sig. Undrans om det har med min raderade drivrutin att göra.[rolleyes] Hata datorer alltså, hata allt tekniskt.

Nevon:

Jupp. Det är den vanligaste modellen. Den bör fungera felfritt. Men ring din operatör och säg att den är trasig så får du säkert en ny.


Ehm, ja. Hade ju kanske funkat om det inte vore för att jag råkade smacha modemet i golvet i våras. Fick ett nytt. Har tagit väl hand om det, men frågan är hur mkt de litar på det : / Heh.