Forumet - Kan jag bli längre?!

Kan jag bli längre?!

2751 0 43
Jag är 14 år o typ 8 mån. 1,59 - 1,60 cm
har varit undernärd i ca ett halvår om inte tillomed mindre, men allt börjar falla på plats igen. min skolsköterska säger att hon inte tror jag kommer blir längre än ca 2-3 cm till.. men det finns inte någon i min släkt som är speciellt kort. Min mamma är 1,73 och min pappa 1,76cm..
tycker inte det låter vettigt att jag ska ha växt klart när jag inte ens är 15. Mamma var kortast i klassen tills hon var typ 16..

Någon som vart med om samma sak eller växt fort under kort tid?!
Vart kort men växt om det och blivit längre?
Tror ni jag kommer växa? [chocked]

Spana också in:

Benen i kroppen består i unga år endast av benvävnad i fästet till övriga skeletten men och i övrigt av brosk. Brosket kan växa men ej benvävnaden. När man blir äldre växer benvävnade närmre mitten och till slut försvinner brosket mellan bendelarna (epifyssonerna sluts). Fram tills dess kan man växa. Du kan röntra och kolla om de vuxit igen och har de ej det kan man bahandla sig med tillväxthormon för att växa lite till men jag tror du är för lång för att de ska gå med på det. Slå en signal till en ortopedavdelning. Finns ju inget att förlora på att bara ringa dem och se vad de säger. Snart är det för sent att göra ngt utan att det måste opereras blir riktigt svårt och smärtsamt.