Forumet - Kan jag ha ADHD eller ADD?

Kan jag ha ADHD eller ADD?

1107 1 15
Jag har på den senaste tiden börjat tänka på om jag kanske har ADHD eller något liknande. Har läst att ADD är som ADHD men utan hyperaktivitet (jag är inte hyperaktiv :P).


Här är iaf lite saker som får mig att tro att jag skulle ha det:

* Har svårt för att lyssna på vad folk säger till mig, även om det handlar om viktiga saker, eller genomgång i skolan t.ex. Eller t.o.m. om jag ställer en fråga så kan jag ibland behöva ställa om den två gånger till inom 10 min :P. Många uppfattar det som att jag typ skiter i vad de säger till mig.

* Ofta svårt att koncentrera mig när jag ska läsa en bok eller en lång text, och extra svårt om det är mycket fakta eller om jag tycker det är ointressant. Brukar få läsa om samma meningar flera gånger ibland för att det ska "gå in".

* Jag skjuter nästan alltid upp allting till sista minuten (om jag ens gör det).

* När jag t.ex. fått uppgifter i skolan som man behöver tänka mycket själv på så hade jag alltid jättesvårt med dem, och ibland blev det så att jag struntade i det istället.

* När det var hörövningar på prov eller nationella prov så gick det dåligt p.g.a. att jag hade svårt att koncentrera mig på vad dom sa, speciellt när det var mycket.

* När jag skulle plugga inför prov genom att läsa så var det oftast så att jag lärde mig texten rakt av, alltså jag förstod nästan aldrig innebörden av det som stog, så jag kunde inte förklara med egna meningar.


Jag har tänkt gå och kolla om jag har ADHD eller nåt, men tänkte om någon som vet kanske kan känna igen sig eller så? [smile].

Spana också in: