Forumet - Kan jag ha katt på 27kvm????

Kan jag ha katt på 27kvm????

2405 3 59
Min katt som bor hemma hos mamma och pappa ska avlivas, min syster är för allergisk. Jag kan ta henne om jag vill, men jag vet inte om jag kan ge henne det hon förtjänar. Hon är van att röra sig på stora ytor på landet, och hon skulle antagligen få panik av bara själva bilresan hit. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag vill inte bli av med henne. Min älskade katt. 
Men gud, klart att de inte kan avliva en frisk katt bara för att de inte orkar komma på någon annan lösning! Ta henne tills du kan hitta ett nytt hem. 27 kvd är väl lite lite för en katt som inte får gå ut men det är ju bättre än döden. Kan du näta in din balkong så kan hon få vara där? Med klösmöbler och flera ytor att ligga och vila och spana från borde det ju gå bra ett tag i alla fall. Allt beror ju på hur hon är.

vonKissekatt: Men gud, klart att de inte kan avliva en frisk katt bara för att de inte orkar komma på någon annan lösning! Ta henne tills du kan hitta ett nytt hem. 27 kvd är väl lite lite för en katt som inte får gå ut men det är ju bättre än döden. Kan du näta in din balkong så kan hon få vara där? Med klösmöbler och flera ytor att ligga och vila och spana från borde det ju gå bra ett tag i alla fall. Allt beror ju på hur hon är.
Saken är den att jag är rädd att hon ska bli traumatiserad av själva bilresan hit. Stackarn. Har inte suttit en bil på 10 år. 
Hon är egen. Speciell. 

Spana också in:

du kan också använda feliway i ditt hem i början för att försöka ta udden av ev oro av att komma till ett nytt hem. sedermera kan du se om hon skulle kunna vänjas vid att gå ut i sele. det är ju dock en lång process som ej får stressas fram då selen endast ska förknippas med roliga saker. i början lek, kel, godis och en massa beröm när hon undersöker den för att sedan lägga den på henne och sedan avancera långsamt tills hon kan ha den på sig korta stunder inomhus, allt under beröm, kel, godis osv. det går ju inte med alla katter men det är bra att testa hur hon reagerar i alla fall.


för att göra av med så lite yta som möjligt är vägghängda ligg- och klösplatser en bra grej tycker jag 
http://www.supercat.se/klostrad/dolomit-xl-vagghangt-klostrad.html
http://www.supercat.se/klostrad/klosbrada-horn-svart.html

penja: Jag hatar beslut. 

jag låter henne hellre somna in efter ett lyckligt liv än att ge henne till till någon jag inte är helt säker på. Hon får inte fara illa. Hon får inte det. 

Och jag är rädd att jag skadar henne om jag tar henne hit. Hon kommer inte må bra av det. 
kan du inte testa och se? och märker du att det inte funkar så får du väl låta henne somna in då. men hon kanske trivs jättebra hos dig!

Francium: Hur resonerar övrig familj? När fick du veta? 
Jag fick veta det idag. Veterinärstiden är imorgon. 
Pappa tror att inte alls på det. Han tror att hon kommer få panik. Må dåligt. Mamma är tveksam men vill någonstans ändå tro att det skulle funka. 
Flyttar hon någonstans i närheten kommer hon bara komma hem igen, hon är van att röra sig på mycket stora ytor. 
Jag vill inte mista henne men jag är rädd att jag gör henne en otjänst genom att ta hit henne.