Forumet - Kan jag skriva att jag är Moderator på UM på mitt CV?

Kan jag skriva att jag är Moderator på UM på mitt CV?

567 0 40
köttfärssås:

Är det inte ett ideellt förtroendeuppdrag?


Jo, men jag tror inte att någon arbetsgivare bryr sig. Om jag vore arbetsgivare skulle jag snarare tycka att det var märkligt att en arbetssökande verkade tro att ett moderatorskap på ett internetforum var något att hänga i julgranen - om det nu inte var direkt relevant för jobbet, d.v.s.

Spana också in:

Åtta:

Om jag vore arbetsgivare skulle jag snarare tycka att det var märkligt att en arbetssökande verkade tro att ett moderatorskap på ett internetforum var något att hänga i julgranen - om det nu inte var direkt relevant för jobbet, d.v.s.


Okej. Men man skriver ju att man varit med i Elevrådet och sånt? [blush][confused]
Beror väl på jobb. Jag skulle inte skriva det om det inte var ett jobb där det har någon relevans.
Om man söker ett arbete inom något med barn och ungdom, så kan man ju skriva att man är moderator på hemsidan ungdomar.se, "ett forum där ungdomar kan ställa frågor och funderingar." eller liknande.

Men jag skulle hellre nämna det på ett snyggare sätt i mitt personliga brev som en fritidssysselsättning, får en kanske att verka lugn och ansvarsfull eller nått. Säg att du sportar också, det tycker dom om har jag hört. Och "umgås med vänner", så klart.


Men lita inte på mig, jag har aldrig gett mig in i den fjäskvärlden och har aldrig skrivit CV. Det verkar hemskt, och jag lider med er som måste ha med den att göra.
Jag tänkte fylla i ett formulär för ica maxi här om dagen, jag skulle bland annat svara på om jag sporta, om jag rökte och om det fanns några dagar, kvällar eller helger jag inte kunde jobba på. Om jag svarade ja skulle jag motivera det. Så jag stängde ner sidan och beslutade mig för att det var bättre att jobba på ett växthus med miserabel stämning och en korkad chef, för där krävs inget mer fjäsk än att man skickar iväg ett mail och säga "tja, jag vill jobba hos er i sommar, mvh" och så får man ett jobb.
Ibland är det bra att ha med bonntölpar att göra. Även om det också har sina nackdelar.
köttfärssås:

Ska bland annat söka till diskare på båt


Detta gör mig nyfiken. Vad heter båten? Om det ens står... Står det kanske bara att ett rederi söker en diskare till en av sina fartyg?

ontopic om jag hade varit du så hade jag kört på det framtidstron skriver:
framtidstron lever:

jag skulle hellre nämna det på ett snyggare sätt i mitt personliga brev som en fritidssysselsättning


Men å andra sidan så är jag inte du, och hade jag varit i samma situation hade jag nog inte ens kommit på tanken att det skulle kunna vara positivt (beroende på jobb) att nämna det[tired]

framtidstron lever:

jag lider med er som måste ha med den att göra


Håller med om detta, trots att det var så många år sedan jag varit tvungen att skriva CV och personligt brev att jag nästan förträngt det mesta så kommer jag ändå ihåg att ja - det var hemskt.
Storchen84:

Håller med om detta, trots att det var så många år sedan jag varit tvungen att skriva CV och personligt brev att jag nästan förträngt det mesta så kommer jag ändå ihåg att ja - det var hemskt.


Jag underhåller kontinuerligt mitt cv via min hemsida. Det är trevligare än att pilla med dokument/papper. Enklare att hålla reda på och man kan skicka en enkel länk till den man vill ska se det[y]
aristoteles:

Var beredd på att de som läver ditt cv kommer leta upp dig


Tror inte riktigt på detta. Känns som att dom som läser ett CV har bättre saker att göra - som exempelvis leta upp den sökande på facebook[bigsmile] Hörde något om att en tredjedel av alla arbetsgivare kollar upp arbetssökande på facebook[shake]Kommer ihåg att det var många, men inte så många som en tredjedel[confused]

aristoteles:

Jag underhåller kontinuerligt mitt cv via min hemsida


Detta fanns på "min tid" också, arbetsförmedlingen, right? Tyckte ändå att det var hemskt[sad]