Aviseringar
Rensa alla

Kan jag vara gravid eller inte?


Ämnesstartare

För ca 3 veckor sedan så hade jag sex oskyddat (jag vet att det var dumt gjort) jag gick till ungdomsmottagningen dagen efter och fick mitt "dagen efter piller", samma dag började jag med mina P-piller, 2 dagar efter så hade jag sex igen med samma kille då det blev så att kondomen sprack, då efter det så tog jag inte ett "dagen efter piller" eftersom att jag var orolig att den skulle göra någon skada mot min kropp + att det kändes lite skämmigt att gå dit igen efter bara 2 dagar, så nu vet jag inte om jag är gravid eller inte? Jag har ännu inte fått min mens, den är nog kanske ett par dagar försenad (har oregelbunden mens), vet inte om det kanske är biverkningar ifrån P-pillerna (Anastrella) jag började med? Jag vill bara veta hur stor chans det är att jag är gravid nu när jag har tagit dessa piller, tacksam för svar!


   
Citera
Ämnesetiketter

Har inte P-pillrena börjat värka då? 


   
SvaraCitera
Kaira

P- piller ska börja verka samma dag men dem rekommenderar att man ska vänta typ en vecka för då är det 100% säkert. Beroende på hur kroppen reagerar på p-pillret så kan det hända att du har blivit gravid men det är högst osannolikt. Men oroa dig inte än eftersom dagen-efter-pillers funktion går ut på att den flyttar fram ägglossningen så kommer ju menstruationen också senare. Om menstruationen är 7 dagar försenad så kanske du ska kolla upp de! 🙂 btw, eftersom kroppen inte är van vid alla de nya hormonerna så är det inte ovanligt att menstruationen är försenad osv.


   
SvaraCitera

http://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20120727000047
Kanske står något där, orkade inte läsa igenom allt.

Fixa ett grav-test eller gå till ungdomsmottagningen om du känner dig stressad. Du är troligen inte gravid, men chansen finns ju alltid. 


   
SvaraCitera