Forumet - Kan katter bo i katthus?

Kan katter bo i katthus?

2296 1 14
Hej! Jag har en pappa som är allergisk mot katter, och alla andra djur också för den delen. Nu har jag läst lite om katthus.
Jag undrar om en katt kan bo i ett katthus eller om det bara är ett hus den har för att kunna gå in om kanske matte/husse inte är hemma? Skulle vara väldigt tacksam för svar då min största dröm är att skaffa katt!
elverpigen:

Skulle råda dig att vänta med att skaffa katt tills du flyttar hemifrån. Stor risk att katten inte knyter an till familjen om den inte får bo inne.


Ja, det är klart, det kanske blir lite svårt för katten att komma in i familjen.
Dock tänker jag att jag har väldigt mycket tid över för en katt och skulle kanske kunna låta den vara i mitt rum med stängd dörr. Några timmar varje dag. Speciellt då när pappa inte är hemma eftersom att han jobbar borta tre dagar i veckan. Jag tänker mig också att katten ska vara en utekatt. Eller är det för riskabelt att göra så, både för katten och pappa?

Spana också in:

hannz:

Ja, det är klart, det kanske blir lite svårt för katten att komma in i familjen. Dock tänker jag att jag har väldigt mycket tid över för en katt och skulle kanske kunna låta den vara i mitt rum med stängd dörr. Några timmar varje dag. Speciellt då när pappa inte är hemma eftersom att han jobbar borta tre dagar i veckan. Jag tänker mig också att katten ska vara en utekatt. Eller är det för riskabelt att göra så, både för katten och pappa?


Hur allergisk är han och bor du i tätort eller på landet?
hannz:

Dock tänker jag att jag har väldigt mycket tid över för en katt och skulle kanske kunna låta den vara i mitt rum med stängd dörr. Några timmar varje dag. S


Den skulle nog inte trivas på sådan liten yta instängd varje dag. Katthår skulle dessutom fastna på alla möbler och den kommer garanterat att komma att smita ut flera gånger.


Tänker du efter så är detta inte det bästa för katten. Vänta tills du har bättre boendeförutsättningar att erbjuda istället.
Jag antar att du menar ett katthus inne i en lägenhet? Nej, blir mitt svar! Ni bor inte så att ni kan ha katten utomhus under den varma årstiden. Men det kräver att ni inte bor vid någon trafikerad gata och helst inte i ett hyreshus utan i egen villa.

Vad är det för katt du hade tänkt att skaffa dig? En renrasig katt eller en svensk lantras även kallad huskatt eller bondkatt?
not a zero but a hero:

Jag antar att du menar ett katthus inne i en lägenhet? Nej, blir mitt svar! Ni bor inte så att ni kan ha katten utomhus under den varma årstiden. Men det kräver att ni inte bor vid någon trafikerad gata och helst inte i ett hyreshus utan i egen villa. Vad är det för katt du hade tänkt att skaffa dig? En renrasig katt eller en svensk lantras även kallad huskatt eller bondkatt?


Vi bor i ett radhus med en ganska stor tomt och det är ganska långt till vägen, ca 80 - 90 meter. Här där vi bor finns det gott om katter som springer runt i området.
Jag hade tänkt mig en katt som sägs vara allergivänlig, dock är ju detta väldigt individuellt. Jag har en kompis som har en sibirisk katt och som föder upp dom även fast han är allergisk och han klarar det galant, känner ingenting. Hans familj har erbjudit sig att låna ut en katt till oss någon vecka men pappa är mycket skeptisk till detta.