Forumet - kan läkare eller någon annan "se"

kan läkare eller någon annan "se"

1740 0 7
Om man dricker eller röker? , typ genom röntgen/blodprov eller någor liknande?
Antar att det går att se om man röker, men inte att man dricker?
Jag kom att tänka på det helt randomly xD
Jag gör båda och är inte rädd för att bli upptäckt med det, är bara nyfiken :)

Spana också in:

timeisrunningout:

Men blodprov, ja.


Men bara om dem tittar efter det, vid ett "normalt" blodprov så tittar dem inte efter alkohol etc.

Om dem tittar efter alkoholdärimot kan dem hitta det väldigt enkelt genom både blodprov eller urinprov, citat från FASS;

:

Levern kan undersökas med blodprover som mäter värderna av ASAT (aspartataminotransferas), ALAT (alaninaminotransferas) , alkaliska fosfataser, gamma-GT (gamma-glutamyltransferas) och CDT (kolhydratfattigt transferrin).

ASAT och ALAT kan stiga även efter ett kortvarigt rus, återgår till normalvärde på 7–14 dagar.

Gamma-GT fungerar bäst vid uppföljning av känd överkonsumtion. Återgår till normalvärde på 3–6 veckor. Värdet stiger även vid övervikt, vid vissa virussjukdomar, lever/gallvägssjukdom, diabetes, hjärtsvikt, förhöjda blodfetter, inflammatorisk tarmsjukdom, njurcancer, prostatacancer, samt vissa mediciner som innehåller dextropropoxifen, antiinflammatoriska medel, antiepilepsimedel, tetracykliner (antibiotikum).

Nämnda alkoholmarkörer fungerar olika bra hos olika individer.

CDT är ett bra test för nyupptäckt överkonsumtion. Återgår till normalvärde på 3–6 veckor.

Ev kontrolleras ämnesomsättningen genom att ta prov S-fritt T4 (tyroxin) och TSH (tyreoideastimulerande hormon).

Nyare tester är EtG (etylglukoronid) och EtS (etylsulfat) som uppvisar hög känslighet och specificitet beträffande alkoholintag under de senaste två dygnen. Båda testerna analyseras samtidigt via urinprov och uppvisar positiva värden kort efter alkoholintag liksom att de förblir höjda efter det att etanolen försvunnit ur kroppen.

Sa du röntgen?

När du säger att du ''Inte är rädd för att bli upptäckt'' så antar jag att du är underårig och bör därför tänka till en aning. Fast det var inte frågan och det är ditt problem.

Som alla droger så går det att spåra giftet i din kropp så länge det inte har lagt sig, och det med många metoder. Men oftast handlar det om 1 dag till en (I extrema fall) vecka tills du är helt neutral igen.
Zsasz:

"normalt" blodprov


Ja, det beror ju helt på vad man kollar efter och man skulle inte nödvändigtvis kolla ASAT & ALAT vid en rutinprovtagning (ex vid förkylning) eftersom de är rätt dyra. I ett "standardpaket" vid venprovtagningar brukar man t ex kolla blodstatus (erytrocyter, leukocyter & trombocyter), sänkan (SR och/eller CRP) & hematokritvärde. De säger ingenting om huruvida du dricker eller röker.