Forumet - Kan man bli kär i någon man endast pratat med på nätet?

Kan man bli kär i någon man endast pratat med på nätet?

1411 0 20

Spana också in:

hmm... Varför inte? Det är ju framförallt personligheten som betyder något. Dock att bli kär är lite väl överdrivet skulle jag tro. Då bör man ha träffat denna person i verkligheten och umgåts några gånger. -De flesta är inte densamma i verkligheten som på nätet. Däremoet en väldigt nära, fin och stark relation kan uppstå.
teensoundman:

-De flesta är inte densamma i verkligheten som på nätet. Däremoet en väldigt nära, fin och stark relation kan uppstå.


Jo jag kanske borde träffa honom också.. men tänk om denhär "nykära" känslan försvinner när jag träffar honom? Är det spänningen över internet som skapar dessa känslor eller varför känner jag så?? [sad]
emma_janj93:

Men kändes det inte annorlunda eftersom du inte träffat personen i fråga?


Nja egentligen inte eftersom jag hade så pass starka känslor, men det är klart att det känns lite annorlunda. Framför allt kände jag en väldig längtan efter att få träffa personen, men eftersom avståndet är stort så blir det naturligtvis lite svårare. Dock har jag inte gett upp och kommer aldrig att göra det. När den dagen man får chansen att bli riktigt kär, så tycker jag att man ska ta den!
emma_janj93:

Tror du inte man kan få dom djupakänslorna innan man träffat killen?


Nej, det tror jag inte.

Jag har så klart ingen aning om hur andra fungerar - men jag fungerar inte så. Såklart har jag fått känslor för någon som jag prata talat med över internet, men jag kan inte älska/vara kär i någon som jag inte träffat irl.
Jag tror att man kan det. Men sen när man träffas kanske man inte känner likadant. Det är ju för att man inte har sett allt av personen (dvs om man inte sett personen i cam). Fast även om man har gjort det så är det mycket annat som finns kvar. Man har t.ex inte varit nära personen, och jag tror egentligen inte att man kan bli "riktigt" kär förrän man har varit det.
Givetvis!

Att bli kär handlar mindre om personen i fråga än vad det handlar om vad som försiggår i ens eget inre.

Varför skulle man inte kunna det? Oavsett om man blir kär IRL eller OL så är det alltid ens egna bild av den andra personen man blir kär i, aldrig i personens självbild.