Forumet - Kan man döpa ett barn till Lasagne?

Kan man döpa ett barn till Lasagne?

3119 1 27
Ja, alltså. Haha.

Kom just in på denna tanken. Men har ju aldrig hört om barn som har direkt namn efter kända maträtter förut. Vet om en flicka som heter "Tea" dock, men det är ju engelska.

Får man döpa barn till exempelvis "Lasagne"? Vad tror ni?  Spelar det någon roll om man ger en pojke eller flicka det namnet? På vilket kön klär sig "Lasagne" bäst som tilltalsnamn?    

Spana också in:


isola: Kan du vänligen söka någon form av hjälp för alla dina barntankar mvh
Jag förstår mig inte på dig. Jag måste väl få tänka på barn hur mycket jag vill sålänge jag inte är någon annan till skada, och så långt kommer det aldrig någonsin att gå!reben: "Ett förnamn får inte vara sådant att det kan uppfattas som stötande eller kan leda till obehag för den som ska bära det."
Vem avgör om det är obehagligt för barnet att bära namnet?

Lasagne:
Jag förstår mig inte på dig. Jag måste väl få tänka på barn hur mycket jag vill sålänge jag inte är någon annan till skada, och så långt kommer det aldrig någonsin att gå!Vem avgör om det är obehagligt för barnet att bära namnet?
Barnet. Och omvärlden kan påverka det i negativ riktning.

Lasagne:
Jag förstår mig inte på dig. Jag måste väl få tänka på barn hur mycket jag vill sålänge jag inte är någon annan till skada, och så långt kommer det aldrig någonsin att gå!
Du kränker ju redan barns integritet och har en ohälsosam syn på barn som heller inte gagnar dig, så du behöver ju hjälp.

Lasagne:
Det har jag verkligen inte! Jag tycker väldigt mycket bra om barn. JAG VILL INTE HA SEX MED BARN. Förstår du nu?
Men du förstår väl ändå att din besatthet av barn inte är okej? Du tar dig rätten att studera människor med en jävla kikare. Människor i en ålder du mentalt ska ha vuxit ifrån för längesedan. För din skull så bör du ju söka hjälp innan du blir gripen alt ordentligt misshandlad. Folk ser ej med blida ögon på vuxna som stirrar på barn med kikare, you know.

isola: Men du förstår väl ändå att din besatthet av barn inte är okej?
Jag är inte ens besatt av barn. Kan du sluta att slänga massa förolämpningar åt mitt håll?isola: Människor i en ålder du mentalt ska ha vuxit ifrån för längesedan.
Vad har deras mentala ålder med något att göra?isola: Folk ser ej med blida ögon på vuxna som stirrar på barn med kikare, you know.
Lugna dig, jag har inte ens använt den där kikaren än! Jag skrev att jag hade införskaffat mig en för framtida tillfällen.Tjohej:
Men det kan växa misstankar, när du liksom står där och iakttar. Misstankar och obehag. 
Du har inte ens sett hur platsen ser ut. Inte en chans att de ser mig från förskolan.Yamaha biker: Nej, jag tror myndigheterna accepterar maträtter som tilltalsnamn. Däremot skulle jag kunna tänka mig att du kan byta efternamn från ex Svensson till Lasagne. Men det är en vild gissning. 
Haha. Skulle jättegärna göra detta, byta mitt efternman till Lasagne alltså! Hur mycket tror du det kostar?

Lasagne:
Jag är inte ens besatt av barn. Kan du sluta att slänga massa förolämpningar åt mitt håll?Vad har deras mentala ålder med något att göra?Lugna dig, jag har inte ens använt den där kikaren än! Jag skrev att jag hade införskaffat mig en för framtida tillfällen.Du har inte ens sett hur platsen ser ut. Inte en chans att de ser mig från förskolan.Haha. Skulle jättegärna göra detta, byta mitt efternman till Lasagne alltså! Hur mycket tror du det kostar?
Byta efternamn? 1.800 kronor enl Patent- och registreringsverket

Tjohej:
Nej, det har jag inte. Men även om personal inte ser dig, kan säkert andra göra det.
Klart andra ser mig, går förbi människor på parkvägen hela tiden. Men de tänker väl inte på vilket håll jag tittar åt. Är väl inte bara jag som sitter på den bänken heller varje dag. Brukar tala med en äldre man där ibland som kommer och sätter sig med sin hund.