Forumet - kan man förbättra sina sociala färdigheter?

kan man förbättra sina sociala färdigheter?

402 0 6

vissa personer är bättre på att umgås än andra. det kan säkert bero på både miljön och arvet. enligt min åsikt är det mycket viktigt med social färdigheter för att skapa sociala nätverk.

min fråga är om man kan förbättra sin förmåga genom träning? det finns individer med brist på empati liksom autism spektrum och vad jag har förstått så har de mycket svårt i sociala grupper.

jag vet att det finns böcker som ska förbättra sina färdigheter men det kan vara ormolja, bara för att stjäla Aspergers hårt förtjänade kontanter.

Spana också in:


LiberalWarrioe:
tack det är min första tråd på det här forumet jag kan inte kulturen så bra. alla verkar hålla med. gjorde du något extra eller växte du ifrån dig det efter att du har fått mera erfarenheter? 

Jag försökte väl prata med folk och vara tillmötesgående, mycket av det sociala går att fejka väldigt bra. Man kommer fruktansvärt långt på att skaka i hand på främlingar, ställa frågor och verka vara intresserad, komma ihåg skit om dem som man knyter tillbaka till osv. Det finns säkert någon bra bok om det eller liknande.

Själv har jag väl mest lärt mig genom att vara en pinsam jävel i många år och lärt mig av mina misstag.