Forumet - Kan man kräva att hundägaren betalar vererinärkostnaden om hundan hoppat på min katt?

Kan man kräva att hundägaren betalar vererinärkostnaden om hundan hoppat på min katt?

102 0 9
Min lilla älskade katt har precis börjat vara utomhus. Bakom vårat hus är det en liten äng där hundägare låter sina hundar springa lösa ofta. Min katt är ganska naiv och tror väl om allt och alla och skulle lätt kunna springa fram till hundar (han har gjort det förut men då har hundarna varit snälla) men att han springer fram skulle lätt kunna missuppfattas av hunden eller reta upp hunden. Och har ägaren hunden lös är det kört, man kan inte stoppa den om den flyger på min katt. Och jag har funderat lite på vad man gör om något sånt händer? jag skulle antagligen fokusera mest på att min katt överlever under situationen men det skulle vara skönt att veta om man kan kräva ägaren på pengar? För man får väl ändå inte ha hunden lös om man inte har koll på den?

Ja, jag vet, jag är överbeskyddande som sjutton över min katt men han är nästan som mitt barn! haha

Spana också in:

Åtta:

Försäkra din katt. Djurförsäkringar kostar väldigt lite, men det är skönt att ha när du står i valet mellan att lägga 10000 i veterinärkostnader eller att avliva katten.


Självklart är han försäkrad :)


isola:

Ha katten i koppel, det är bra. Världen är inte snäll mot små kattisar.


Han gillar inte det alls, o det känns bättre att låta honom springa löst. Han älskar att klättra på saker o det går ju inte med koppel.
Fingerprints:

an gillar inte det alls, o det känns bättre att låta honom springa löst. Han älskar att klättra på saker o det går ju inte med koppel.


Går går det ju. Min katt klättrar i träd när vi är ute. Har ett koppel på 8m till henne, men man måste ju passa så att det inte trasslar sig, så visst är det ju en liten begränsning för katten.
Men det kan det ju vara värt då jag alltid vet att hon inte springer bort eller blir överkörd.
isola:

Men det kan det ju vara värt då jag alltid vet att hon inte springer bort eller blir överkörd.


mm det skulle vara jätteskönt.. är orolig som fan. Men än så länge springer han inte längre än 10m från huset. Och är jag på trädgården så är han bara där ! Så brukar vara ute med honom någon gång om dagen o då håller han sig nära mig