Forumet - Kan man själv utveckla psykopati?

Kan man själv utveckla psykopati?

5264 0 63
Kan man påverka utvecklingen av ett rubbat psyke? T.ex. bestämma att man successivt ska förvandlas till psykopat, eller bli mer känslokall?

Varför får jag obetydliga motargument när jag påstår att man medvetet kan utveckla fula egenskaper...?

Spana också in:

Dberorpå:

T.ex. bestämma att man successivt ska förvandlas till psykopat, eller bli mer känslokall?


Man kan altid försöka bli mer känslokall, men det är allt som man hade gjort, personen i fråga hade fortfarande haft sina känslor kvar men bara inte visat dem, att bli psykopat för att man vill är helt omöjligt, samma sak med övriga personlighetsstörningar..

Dberorpå:

Varför får jag obetydliga motargument när jag påstår att man medvetet kan utveckla fula egenskaper...?


"Fula egenskaper", det är lite skillnad på fula egenskaper och personlighetsstörningar du vet, att fisa vid matbordet, det är en ful egenskap, total avsaknad av känslor är något helt annat, och inget man kan göra något åt eller bli för att man vill det..
Dberorpå:

ingen aning (Du röstade på detta alternativ)


Om du menar att man själv kan välja att bli psykopat så kanske...man påverkas ju av sin miljö och man skulle ju kunna välja att isolera sig från verkligheten och bara göra konstiga saker utan kontakt med andra människor. Men jag tror i grunden att vissa människor har anlag för att lättare få psykiska problem vara sig man vill eller inte och oberoende av uppväxt.
Dberorpå:

ja (Du röstade på detta alternativ)


Men dock tror jag det är mycket svårare för vissa än för andra. Själv tål jag inte att se såna där amerikanska filmer/serier när de ska skjuta någon men inte gör det, fast deras eget liv står på spel.

Dock kollar jag ju på dem ändå... men blir alltid lite arg över när de INTE skjuter [sad]

Har dessutom väldigt lätt att önska att folk verkligen dog.

Men som de där studierna visade nyligen är jag väl hjärntvättad från alla spel jag spelat i mitt liv [zzz][zzz][zzz]
Dberorpå:

Kan man påverka utvecklingen av ett rubbat psyke? T.ex. bestämma att man successivt ska förvandlas till psykopat, eller bli mer känslokall?


Antisocial personlighetsstörning är något som är medfött och ingenting som man kan ‹utveckla› i vuxen ålder. Det innebär att man har mindre empati för andra levande varelser, och fler saker – dock inte att man blir en mördare. Alla vuxna har ett konsekvenstänkande där man väger för och nackdelar för vad något man gör skall resultera i.

Schitzofreni innebär i 9999 fall av 10000 ingen fara över huvud taget för någon annan än den sjuke själva – möjligen kan någon ynka promille råka slå till någon under en psykos. Däremot så har det hänt att folk har fårr psykoser som lett till att de mördat någon. Nota bene: de mår oftast verkligen skit när de uppvaknar ur psykosen och därtill så blir de inte satta i fängelse för det.

Begreppet psykopat används inte längre inom modern psykiatri. Det är utdaterat och numera bara mediatrams och folkmunsslag. Man bör undvika det.
Knarko:

Psykopati handlar inte bara om att döda utan finns en hel del annat som går under det.
Om jag nu inte missförstått dig :P


Nej, men, det var inte det jag pratade om. Jag menade att psykopati är ett ord som bara oinsatta använder sig av. Psykopati finns inte i DSM-IV eller i WHO:s lista över psykiska sjukdomar och störningar sedan 1980 respektive 1992. Kort och gott: psykopati finns inte. Det är en diagnos som är oblsolet, utdaterad, gammal och inte aktuell.