Forumet - Kan man synda om Jesus betalt priset?

Kan man synda om Jesus betalt priset?

186 0 5
hanutannamnet:

Men varför är det fel att synda då?


för att synd är dåligt? [rolleyes]
I himlen finns ingen synd

hanutannamnet:

Vad krävs för att komma till himmeln, när man dör?


Romarbrevet 10:9 "Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt Honom från de döda skall du bli frälst"
hanutannamnet:

Det sägs att Jesus dog för syndens pris


Han betalade bara priset för adms sund och vi kan få nytta av det om vi visar tro i handling.
Jakob 2:24-26
”Ni ser att en människa skall förklaras rättfärdig på grund av gärningar och inte på grund av tro. Blev inte också skökan Rahab på samma sätt förklarad rättfärdig till följd av gärningar, sedan hon hade tagit emot sändebuden gästfritt och släppt ut dem på en annan väg? Ja, liksom kroppen utan ande är död, så är också tron utan gärningar död.”

Jakob 2:20
”Men vill du veta, du tomma människa, att tro utan gärningar är overksam.”


hanutannamnet:

Vad krävs för att komma till himmeln, när man dör?


Vad ska vi i himlen när Paradiset kommer att återupprättas hät på jorden.
Johannes 10:16
”Och jag har andra får, som inte är av den här fållan, också dem måste jag föra fram, och de kommer att lyssna på min röst, och de kommer att bli en jord, och en herde.”

Matteus 5:5
”Lyckliga är de som är milda till sinnes, eftersom de skall ärva jorden”

Psalm 37:10, 11, 29
"Bara en liten tid till, och den ondskefulle är inte mer, du skall se dig om efter hans plats, och han är inte där. De ödmjuka ska ta jorden i besittning och få njuta av stor frid - De rättfärdiga ska ta jorden i besittning, de skall för evigt bo på den.”

Jesaja 45:18 Bibel 2000
”Så säger Herren, han som skapat himlen — han är Gud — han som format och frambragt jorden — han gav den en fast grund — han skapade den inte till att ligga tom utan gjorde den till att vara bebodd”

Lika för lika.jpg

Spana också in:

hanutannamnet:

Det sägs att Jesus dog för syndens pris så vi inte skulle behöva betala det. Men varför är det fel att synda då? Vad krävs för att komma till himmeln, när man dör?


Alltså, gud genomskådar ju dig om du syndar. ber om förlåtelse, syndar igen osv o hela tiden tänker ' äsch ja kan be om förlåtelse'. Om du dessutom liksom verkligen ångrar de du gjort så ser ju Gud till ditt hjärta
[Det här inlägget baserar sig på premissen att "Moseböckerna" innehåller Skaparens Instruktioner. Det går att bevisa existensen av en Intelligent, Ordnad och Rättvis Skapare, samt att Hans instruktioner finns i Torah (”Moseböckerna”), samt att Hans syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de instruktionerna. (Beviset finns att läsa i ​denna artikel.]

Hur man ska leva för att möjliggöra så att Skaparen i Hans nåd förser med Sin förlåtelse står det om i den judiska Bibeln och undervisades också av första århundradets Ribi Yehoshua [mer info på not 1]– Messias - från Nasaret.

Bibeln – t.ex. ”Hesekiel” 18 utlovar förlåtelse till dem och endast dem som gör sitt uppriktigaste att hålla direktiven i ”Moseböckerna”. Skaparen kan inte ljuga och ändras inte, såsom det står skrivet i Malakhi 3:6 i den judiska Bibeln!

Ribi Yehoshua – Messias - levde och praktiserade direktiven i ”Moseböckerna” med ett uppriktigt hjärta, han dog oskyldig och blev ett offer. På grund av detta kan den perfekta Skaparen ge Sin förlåtelse för de tillkortakommanden (i att hålla direktiven i ”Moseböckerna”) hos alla de som gör sitt yttersta i att följa Skaparens direktiv i ”Moseböckerna” (i enlighet med vad som står i ”Hesekiel” kapitel 18 (på hebreiska)) i den judiska Bibeln; samt hos dem som har medvetet brutit mot ett direktiv i ”Moseböckerna” - t.ex. brutit mot förbudet att äta fläsk - och upphör med sin överträdelse och istället börjar göra sitt bästa att praktisera alla direktiv i Moseböckerna icke-selektivt till det bästa av sin förmåga.

Det som står i den judiska Bibeln och det som Ribi Yehoshua [se not 1] –Messias- undervisade strider således mot den kristna frälsningssynen som du och andra kristna förespråkar.

Att leva på det ovan beskrivna sättet ända tills man dör implicerar att den perfekte Skaparen kommer att fortsätta att ge Sin förlåtelse under hela ens liv, vilket kommer att innebära en fortsatt relation med Honom, vilket leder till himmelriket. Emedan att inte leva på det ovan beskrivna sättet, inte leder till himmelriket enligt "Hesekiel".

Noter:
1. Den historiska människan hette Ribi Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t. Han växte upp i Nasaret. Han undervisade i Israel, inklusive i fariséeiska ”synagogor”. Han var Messias som det profeterades om i den judiska Bibeln.

Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas ursprungliga undervisning var i enlighet med Torah och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas efterföljare hette Netzarim. Deras undervisning finns att läsa på nedanstående Netzarim-hemsida.

Ovanstående uttalanden om Ribi Yehoshua - Messias är bevisade på hemsidan Netzarim