Forumet - Kan någon förklara vad som är så speciellt med Apples produkter?

Kan någon förklara vad som är så speciellt med Apples produkter?

2164 0 110
"R.I.P. Steve Jobs. Never met him but his affect on my life was/is tremendous. "

"One of the greatest innovators of our age has passed away. His revolutionary entrepreneurship opened vast new horizons."

Två exempel av vad man får läsa i sitt Twitterflöde denna regniga torsdagsmorgon.

Vad är det som är så speciellt med Apples grejer, som gör Steve Jobs till en sån entreprenör (är förövrigt säker på att han ej varit den som kommit på idéerna för något av det Apple sålt på länge)

Jag har fipplat med deras produkter, men jag förstår inte vad dessa överprissatta saker bidragit med som ska vara så speciellt?

Så berätta för mig, vad gör dessa produkter så otroligt bra?

Image
Slumpartad:

Vad är det som är så speciellt med Apples grejer


Självklart att de lyckats skapa sådan sfär kring sina produkter och en identitet. Att de helt enkelt lyckats fått en massa människor kasta allt förnuft åt sidan och fylla dem med en känsla av att de "måste" ha de senaste appleprodukterna.

Sedan har de faktiskt en fantastisk känsla i sina produkter. Goda materialval och stadigt byggda gör att de känns bra att hålla i och det ökar habegäret och chansen att personen köper Apple igen.

Jag har inga Appleprodukter kan jag tillägga...

Spana också in:

Myksa:

Sedan har de faktiskt en fantastisk känsla i sina produkter.


Snackar vi datorer finns det ju många gånger bättre laptops för halva priset, i mindre plastiga material och mer än dubbel prestanda. Duger inte sånt kan man ju alltid köpa en av Sonys överprisatta datorer om man vill ha kvalitet och design.

När det gäller telefoner finns det ju Androids med överlägsen kvalitet på material. Iphones känns ju trots allt plastiga. Dock är väl de telefonerna rätt snygga... men Samsung kopierar dem ju, och säljer dem med bättre OS ändå...

Myksa:

en massa människor kasta allt förnuft åt sidan


Känner lite så, angående speciellt Ipads och Iphones, att det mer än mode än att de köper dem för att det är bra produkter.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Exner:

om


Hehehe.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nintendo:

Jag tror att folk gillade honom pga hans skor.


Neh, hans polotröja [no-no] Han har ju haft samma tröja hela sin karriär.
Slumpartad:

i mindre plastiga material


Gamla MacBooken är ju väldigt plastig och spricker men de nya med aluminiumchassie är ju stabila. Samma sak med iPhonen tycker jag.
Men vissa saker de gör är helt oslagbart snygga och smuttiga, till exempel:
Image
Men lär ju inte vara Jobs som sitter och designar allt...

Slumpartad:

dubbel prestanda


Och halva priset. Men de flesta bryr sig varken om pris eller prestanda. Det är vilket märke det är som räknas.

Slumpartad:

Iphones känns ju trots allt plastiga


Nä! Eller de första kanske men fyran är väl stadig. Stål och glas - hårda grejor det. [smile]
Det är något med hur alla produkterna hänger ihop. På ett snyggt sätt. Det är löjligt, men det är något särskilt som jag inte har sett i de andra smartphonisarna som finns på marknaden nu. Fast jag tror det är poängen. De vill att det ska kännas lyxigt och exklusivt även om alla i ditt hyreshus har en exakt likadan produkt.

Sen är de ju överhypeade och har produktplaceringar i varje ny cool film som bara bara bara ger bra PR. Vet inte hur många som köpte Macs efter att de såg Twilight, men försäljningen ökade sjukt mycket. Tänk hela världens Twilightfans som plötsligt vill ha samma dator som Bella Swan. BOOM!
Jag är verkligen inte teknisk, men det jag har märkt efter att ha använt både Apple-produkter och annat, är att Apple håller så mycket bättre.
Tidigare har jag suttit vid Mac-datorer och då aldrig stött på fel eller problem om jag inte själv orsakat dem. Så är det inte alls med den laptopen jag har i min ägo nu för tiden. Det känns som att den ständigt hänger i en skör tråd över kokande olja.
Nintendo:

Lägger folk verkligen märke till sådant?


Undermedvetet kanske. Men jag har börjat leta efter produktplacering i filmer och serier nu så jag ser det överallt. Tänk cigaretter, eller godis, läsk - han som spelar Barney i How I met your mother har fått en livstidsförbrukning av Red Bull gratis bara för att han har gjort så mycket gratisreklam för dem i serien.
timeisrunningout:

leta


Letar jag aktivt så upptäcker jag ju också saker, men inte annars. Har sett en del avsnitt av HIMY men aldrig lagt märke till reklam för Red Bull. [sad]

Fast okej, det är nog en bra egenskap egentligen. Det fastnar inte undermedvetet heller, för har inget sug efter appleprodukter eller red bull [no-no]
Myksa:

Gamla MacBooken är ju väldigt plastig och spricker men de nya med aluminiumchassie är ju stabila. Samma sak med iPhonen tycker jag.


Fast Aluminiumchassie har ju många Sonydatorer också [wink]

Myksa:

Nä! Eller de första kanske men fyran är väl stadig. Stål och glas - hårda grejor det. [smile]


Fast stål och glas hade ju android redan kört med i ett år då [wink]


lazertits:

Apple håller så mycket bättre.


Tror verkligen inte detta är något som gäller för deras produkter. Har hört många många fler (om vi nu räknar procent) som har haft problem med sina Iphones än som har haft problem med Androids. Och köper man en MAC-laptop så betalar man ju sån enorm summa, så att ifall du köpt en vanlig dator (som då även var snabbare och hade dubbelt så mycket funktioner å grejor) kan du skrota den ifall den pajar och köpa en ny. Och då kanske du lagt ut samma pengar på dessa två som du hade för en MAC.
Slumpartad:

Så berätta för mig, vad gör dessa produkter så otroligt bra?


Kolla på filmen Pirates of Silicon Valley :)

Den stora saken med apple är att grejjerna är stabila. Så är man gammal eller har problem att lära sig så är det utan tvekan apple man ska köra. Jag dock som inte vill betala för kapacitet som är bra mycket sämre än vad man får annars kör inte apple-grejjer. Ska dock köpa en iphone 5 när den nu släpps. Om jag har råd...
timeisrunningout:

Men jag har börjat leta efter produktplacering i filmer


Sett Greatest movie ever sold?

Slumpartad:

Fast Aluminiumchassie har ju många Sonydatorer också [wink]


Men inte på utsidan väl? De flesta bärbara har väl aluminium eller magnesium men Apples exoskellet blir ju väldigt stadigt.

Slumpartad:

Fast stål och glas hade ju android redan kört med i ett år då [wink]


"Android" gör väl inga mobiler..? [wink]
Och även om det är stål och glas så gäller det att hela mobilen känns stadig.

lazertits:

Apple håller så mycket bättre.


Slumpartad:

som har haft problem med sina Iphones


Appledatorer har en jäkla massa problem med överhettning.
Och kanske en femtedel av alla iPhones man ser på gatan har ju sprucken skärm.
Vilket leder till en annan kul grej. Det spelar ingen roll hur snygg mobilen är när folk sätter på bajsfula skyddsskal i rosa silikon eller vad det nu är...