Forumet - kan nån förklara vem obama o mccain är..

kan nån förklara vem obama o mccain är..

1366 0 21
men ni verkar ju kunna mycket. Somsagt Obama är partiledare i det demokratiska partiet och McCain republikanska partiet. Jag anser att USA behöver en demokratisk president för en gångs skull! Bush och McCain är båda två inkompetenta idioter! Asso McCain är högern och Obama vänstern. Och med tanke på att fattigdomen börjar gå utför nu, skulle ju inte McCain underlätta precis.. Och det sägs ju att Bill Clinton var usas bästa president genom tiderna ,. och han var demokrat. plus att det skulle vara lite coolt ifall usa fick en mörk president den här gången. Men jag tror dock det inte blir så, Usa:s konservativa majoritet avgör och McCain kommer nog vinna..

Spana också in:

Teknival:

men McCain är faktiskt riktigt kompetent


Definiera riktigt kompetent, hitills av det jag sett i rutan så är han lika dum som Bush, och kom inte o säg att media inte visar allt, kan man inte verka trovärdig i tv intervjuer så vad fan ska man bli president för.

Jag vill också förklara en gång för alla att krig skapar inte fred. Och kommer aldrig göra det heller. Republikaner har en massa egna företag på sidan, många av dem handlar med vapen, varför vill dem kriga tror ni? mer pengar åt vapenföretagen=dem tjänar pengar. Det är enda anledningen till att krig finns idag=pengaflöde. Under George Bush regeringstid så avskaffade han många naturlagar som gynnade utsläppsföretagen och oljebolagen, (och självklart Bushfamiljen).

Ni måste förstå att i USA så är det storföretagen som styr vem som blir vald till president.
hannamelkersson:

Somsagt Obama är partiledare i det demokratiska partiet och McCain republikanska partiet.


Varken Obama eller McCain är partiledare. De är presidentkandidater som stöds av de demokratiskt respektive det republikanska partiet.
Det amerikanska presidentvalet är ett personval, inte ett partival som i Sverige. En kandidat kan alltså ströva rätt långt ifrån partiets riktlinjer, som till exempel McCain har gjort till viss del. Med andra ord behöver inte kandidaten representera sitt parti fullkomligt.

hannamelkersson:

Jag anser att USA behöver en demokratisk president för en gångs skull!


Så vitt jag vet är båda kandidaterna demokrater...

hannamelkersson:

Asso McCain är högern och Obama vänstern.


Vänster- och högerskalan är visserligen väldigt subjektiv men att Obama är vänster skulle inte många hålla med om.
marre_94:

snyggare klädd


ja ja håller me dey....snälla presidenten måste juh ha bra stil fö haha man kan ju inte leda ett land med tyyyyp rosa & röda kläder de matchar ej :))) samt att han stryker jämt sina kläder & de e dyra o specialsydda...superbra...tycker mode är viktit..dessutom så tjänar landet mkt på modeindustrin så vadåååå??? go obama du klär dey bättre.loooveeee.
Pieter Willem:

hannamelkersson: Asso McCain är högern och Obama vänstern.

Om du anser att Obama är vänster så har du fel. Båda partierna är höger


Hahahaha.
Precis. Det är en vanlig uppfattning att Obama skulle vara "vänster".
Båda representerar de högervärderingar. Båda är de för dödsstraff (visst?) och har väldigt konservativa sociala värderingar.
Men, whatever. Det blev ju Obama iaf.
Man får väl hoppas att hans protektionism inte påverkar de internationella relationerna. Hm. :/ På det sättet var det synd att inte Mc Cain vann. Han är ju för frihandel, nykeln till goda relationer och välstånd.