Forumet - Kan starkt övertygade extremister rehabiliteras?

Kan starkt övertygade extremister rehabiliteras?

1514 0 48
Kan dessa människor rehabiliteras och ändra värderingar till demokratiska toleranta medmänskliga varianter?

Kan starkt övertygade extremister rehabiliteras för att passa in i ett demokratiskt samhälle?

Spana också in:


Razor: ANNAT:_____
Tror att speciellt unga människor, eller rent generellt ju yngre man är, desto mer kan man bli påverkad av grupptryck/mentalitet/vad man nu ska kalla det. Någon som är 15 inte bara bör utan ska rehabiliteras medans jag inte tror att någon som är 50+ har särskilda chanser alls till att kunna rehabiliteras. Men så är det också skillnad på hur starkt övertygade en 15-åring och en 50+ är.


Sen har vi ju också frågan om "tro på detta eller dö", fast det är ju inte samma sak. Eller jag vet inte... kan extrem övertygelse börja med den sortens tvång?


Hjärta

Razor: Är man beredd att döda (och det på brutala sätt) för sitt syfte anser jag att man är starkt övertygad.

Panda:
Är man inte starkt övertygad om något om man beger sig till ett land man aldrig har varit i för att ge sitt liv åt något man tror på?
Antagligen känner man sig starkt övertygad, men det är tveksamt ifall man är det. Jämför huliganer, andra sekter och så vidare. 

ekivok ekvilibrist: Finns massvis med människor som lämnat sekter. Det som gör det svårt i det här fallet är våldet och brutaliteten och allt det där... vetefan hur man ska komma till rätta med det.
När man väl har dödat är det oerhört svårt att erkänna att det var fel och ångra sig. Ens samvete skulle vara mördande brutalt sekunden då man ändrat inställning och börjat tycka att det man gjorde var fel.