Forumet - Kan vi inte ha dödsstraff för alla kriminela aktiviteter som finns

Kan vi inte ha dödsstraff för alla kriminela aktiviteter som finns

4427 1 121

Spana också in:

DavidKron:

Så slipper vi spridning av droger och blir av med alla kriminella


är spridning och användning av narkotika det värsta brott du kan tänka dig?

Olycklig:

Bara synd att mycket vardagligt som påverkar människan är en drog då,
Ska vi förbjuda socker? ^^


socker är ingen drog. det där larviga icke-argumentet gör mer skada än nytta.
Olycklig:

Hehe men då ska ju inte sprit vara en drog heller då man bara använder naturliga produkter och där i ingredienserna är en sjuhelsikes massa socker ^^


droger kan lämpligen definieras som grejer man stoppar i kroppen med huvudsakligt syfte att uppnå berusning, som har en markant effekt på neurologiska processer, och som rubbar normal kognition på ett njutbart eller medicinskt värdefullt sätt.

blodsockervariationer är en del av normalt kroppsligt fungerande. vi får i oss för mycket socker och detta leder till vissa funktionsstörningar, men man kan få i sig för mycket salt, kalium, fibrer etc också - med effekter på kropp och psyke. en dietfråga.

socker verkar principiellt inte annorlunda på CNS, eller ens på nervceller öht, än på andra kroppsliga system/celler, medan alkohol är agonist på GABA-receptorerna vilket ger specifika neurologiska och kognitiva effekter.
sverige är inte i närheten men samma mekanismer verkar. det stora problemet med narkotikan är att Benke, 57, hemlös heroinist, inte vågar söka vård och känner sig mer och mer diskvalificerad och utesluten samt att Joppe, 21, som gillar att ha kul, får en obefogad prick i registret. en överväldigande majoritet av sociala skadeverkningar står den legala drogen alkohol, samt kriminaliseringen av övriga droger för. alkohol är en VÄLDIGT osund drog att hålla på med, med stora skadeverkningar på kroppen och en tydlig tendens att öka våldsamt, antisocialt beteende.
passaro:

Länder där man avkriminaliserat vissa droger för eget bruk har just visat motsatsen; att det inte skapar mer problem.


key word vissa.

fast jag tror legalisering även av vissa droger kostar mer än det smakar och man inte har räknat in alla aspekter.

Jr. HBT:

heroinist,


du kan ju inte vara på riktigt om du med det här försöker föreslå en legalisering av heroin!
qazedctgb:

du kan ju inte vara på riktigt om du med det här försöker föreslå en legalisering av heroin!


eh to the motherfucking jo

sluta vara inskränkt känslomänniska, embrace life

näthat på ingång

nä men ärligt, det finns både empiriska och logiska belägg för detta.

dels det självklara: ta bort brottsklassificeringar och kriminaliteten minskar. inte så trivialt som det låter vid närmare eftertanke; en godtycklig och inkonsekvent gränsdragning för centralt maktutövande kommer alltid att vara provocerande, exkluderande och alienerande.

och dels faktum att legalisering bevisligen ger bättre kontroll, öppenhet och transparens samt förbättrar vård och möjliggör effektiv hantering av det psykiska utanförskap som göder verkligt missbruk.

jag rökte inte på varje dag tidigare för att det var speciellt nice, eller för att jag fick abstinens, utan för att jag kände att det var den enda återstående utvägen sociokulturellt. jag var En Sån Som Röker På. jag identifierade mig själv med rökandets perifera samhälleliga status.

gillar ruseffekten också, så klart, men dagligt bruk är inget att eftersträva ur det perspektivet.
qazedctgb:

låt oss prata sverige och berätta för mig de stora problemen med hur det är nu^^


Relevant är väl till exempel att Sverige har fler tunga missbrukare än mer liberala länder, samt att den narkotikarelaterade dödligheten ligger dubbelt så högt som EU-genomsnittet. Den politik som förs i dag bygger på gamla moralfloskler, varför sakkunskapen i princip är obefintlig bland beslutsfattarna.

a) Färre dör
b) Missbrukare vågar söka vård
c) Langarverksamhet minskar
d) Drogerna blir renare
e) Kunskapen ökar