Forumet - Kantarellen - Svensk Skogsrap

Kantarellen - Svensk Skogsrap

1767 0 13
Tunga grejer!

"När man var 15 så var det många som plockade Soppsvampar Kommer aldrig glömma sköna svampar som "smörsopp, Brunsopp" och den klassiska "Karl johansvampen". Svampplockningen gjorde inte mig till tönt, det var min omgivning. Vem ansvarar för min omgivning ute i skogen? MILJÖDEPARTEMENTET.

Kantarellen talar om mentaliteten som flödar ute i skogarna idag. Sverige har förändrats dom senaste 10 åren. Istället för att kasta skit på oss (som återspeglar en del av naturen) borde folk fråga sig själva:

Varför finns den attityden därute? Och vad ska vi göra för att bekämpa den?

Att kasta skit på oss och tro att saker och ting ska ordna sig, är ungefär som att tvätta sina händer. Våran låt "Höstsvampar" handlar om klimatet i de svenska svampskogarna, det ser ut så när man växer upp i i skogsområden nära Rinkeby, Rosengård, Bergsjön,Jordbro osv. Tyvärr folk, det är ingen fiktion och definitivt inga överdrifter.

Kantarellen gör inte det här för pengarna, det finns inga pengar att hämta i svampsverige. Vi har lagt ut från egen ficka och vi räknar inte med att sälja mer än ett par tusen kilo. Vi vill nå ut med vårt budskap, och den är att eran attityd är knas. Väldigt enkelt, och vi gör det med vår egen touch. Jag menar, vi är inga stadsbor.

Våra texter är många ggr avskräckande, lyssna på låten "Lömsk flugsvamp" första versen. Jag vet inte, men jag skulle inte bli så sugen på gröna skivlingsvampar efter jag har hört den versen.

"Wannabeeplockare" andra versen, där varnar vi folk för att leka svampproffs (tyvärr finns det mycket amatörer som strävar efter att plocka idag.)

Kantarellen är inget kriminellt gäng, det görs inga brott i Kantarellens namn. Alla medlemmar i Kantarellen är friluftsmänniskor. Kantarellen är enbart ett svampprojekt. Vi tar inte parti för någon specifik färg på svampar, vår svamp är för alla. Vi gör det här för kärleken till musiken och för kärleken till svamparna. Vi skulle vilja att folk i städerna plockade istället för att knarka. Vi skulle vilja se ungdomarna göra något produktivt, istället för att göra brott.

Men verkligheten är att kunskapen är bortglömd, och det blir bara värre, smutsigare och råare. Svenska folket måste ta detta problem på allvar. 10 av mina gamla vänner jag växt upp med har dött, alla av giftsvamp. 10 stycken! Folk dör som flugor därute. Kantarellen är beredda att ta smällen för amatörernas skull, vi är extrema fall bland proffsen. Vi är dom bästa, men ni ska veta att det finns en stor skara "medelduktiga" därute. Dom ser ingen annan utväg, finns liksom ingen hopp.

Folk snackar om VAL, att man har ett val. Ute i skogen har man inte så mycket att välja mellan, jovisst man kan plocka. Men hur fan ska man klara av det med den omgivningen? Amatörerna älskar Kantarellen, därför att dom kan relatera till låtar som "Höstsvampar".

40 000 plockningsrundor på 5 mån med knappt 200 vänner, utan att ens ha släppt en skivling!? Kantarellen är här för att stanna.

Vi hetsar inte folk, vi bara berättar om våra liv. "Fuck stadsbor, behåll eran konservsvamp" Det är så vi tänker, försöker inte spela något. Ska man få skulden för att man visar folk tankesättet och attityden, som många har därute, i musikform? Det är endå musik vi pratar om. Killen som lyssnar på vår svampmusik, när han går ut med sin korg i skogen...
Den killen måste handskas med björnar, vargar, mygg, fällda träd, svåra stigar, brännässlor, dålig terräng osv. Musiken är en väldigt liten del i hans vardag, musiken kan knappt påverka killen. Det är bara MUSIK. Hans omgivning formar han. Den personen som säger något annat är EFTERBLIVEN.

Har bara en sak att säga till dom människorna som tror det: Rikta eran ilska och besvikelse mot miljöbovarna, inte mot några svamplockare.

Och situationen kommer knappast förbättras med fler rovdjur i skogen. "Hårdare tag" säger nuvarande miljöminister Andreas Carlgren, kolla på Alaska. Titta vad "hårdare tag" har fått för konsekvenser...

Vi är skogens CNN, och det ska ni vara glada för. Kantarellen tackar alla fansen som backar oss, och dom som hatar oss kan suga fansens kukar. Helt enkelt. Folk som aldrig satt en fot i skogen...ska tycka och tänka...hehe,vi bara garvar åt er. Inget annat.

Dom säger: Vet inte dom löjliga skogsfjollorna vad sunt förnuft är??
Kantarellen svarar: Det är lätt att prata om "sunt förnuft" när man aldrig upplevt naturen. Det är ungefär som att vara EFTERKLOK.

Nisse från Täby, byt plats med oss...Väx upp i våra skor därute i skogen. Låt mig växa upp i din Täbyvilla, så ska vi se vem som blir vad. Allt är inte bara svart el vitt gott folk."

Spana också in: