Forumet - Kapitalismens seger ifrågasatt

Kapitalismens seger ifrågasatt

216 0 4
Kapitalismen har väl knappt förtroende hos nån idag, de flesta verkar bara inte se något alternativ. Vi vågar inte drömma längre för vi har blivit rygghuggna så många gånger förut. Socialdemokratin förrådde oss och sålde ut välfärden som arbetarklassen kämpat till sig, kommunistpartierna gav oss byråkratstyre,centralism och 1984-stat, reformist-facken säljer sina medlemmar och går arbetsköparnas ärenden, osv.
En av kapitalismens stora fördelar är att man ger många möjligheten att starta upp en verksamhet.
En jämförelse; ju fler man ger möjligheten att idrotta i ett land desto större är chansen att man får ihop ett OS-lag som tar många medaljer.
Detsamma gäller företagande, ju fler man ger chansen desto fler kvalitativa företag får man.
Ska man avskaffa kapitalism helt utan att det leder till det sämre så behöver man ett väldigt kompetent samhällsstyre, det finns inte tillgå i dagens värld som ett organiserat alternativ, och har inte funnits, vad jag vet.

Det finns väldigt bra sätt att genomföra kapitalism på, jag tror att lösningen ligger i bättre reglering så att alla oavsett individuella moraliska kvaliteter - tvingas till att agera moraliskt för att i över huvud taget kunna driva en verksamhet.

Spana också in: