Forumet - Karolinska Institutet?

Karolinska Institutet?

372 0 19
Jag funderar på att börja plugga på KI till hösten. Någon här som läser där kanske? Det jag främst undrar är hur bra rykte och hur bra kontakter skolan har internationellt sett. I framtiden vill jag nog helst arbeta med medicinsk forskning i USA, är KI ett bra alternativ då?

Hur är arbetsmiljön annars på skolan, kompetenta lärare och bra kursupplägg?
Jag funderade på att söka till KI i våras och var där och tittade. Lokalerna verkade då fina och moderna och själva institutet har ju bra rykte om sig - sedan hur det står till med de enskilda utbildningarna är en annan fråga.

Jag menar, KI fick ju sig onekligen en törn när de blev av med sitt tillstånd för att utbilda sjuksköterskor och ur den bemärkelsen är nog inte KI och dess rykte sett med blida ögon.

Mitt tips är att du åker dit och tittar (de brukar ha öppet hus ett par veckor innan man söker) och då ställa frågor/gå på föreläsningar angånende den specifika utbildning du är intresserad av.

Spana också in:

Irrelevante:

Mitt tips är att du åker dit och tittar (de brukar ha öppet hus ett par veckor innan man söker) och då ställa frågor/gå på föreläsningar angånende den specifika utbildning du är intresserad av.


Å så man kan gå på föreläsningar då? Det låter bra, det ska jag nog göra.

Stephen:

Beror väl på vad du ska plugga till?


Biomedicinare tror jag.
Testosterone:

Biomedicinare


Testosterone:

på KI


Fan, det vill ju jag också [surprised] Fast om några år, när jag är klar med gymnasiet och fått tillräckligt bra resultat på högskoleprovet för att komma in...

Testosterone:

Varför blev de av med det?


Högskoleverket klagade visst på utbildningens kvalitet (eller liknande), och eftersom KI inte förbättrade den så miste de examensrätten.
KI har mycket gott rykte utomlands, det till stor del på grund av forskningens som be​drivs där. Hur undervisningen är har jag ingen aning om. Vill du jobba i staterna så ​är det nog aldrig fel att ha en utbildning från landet ifråga, ev. kan du ta en kand.​ i Sverige för att sedan läsa vidare på andra sidan havet.
Pajasen:

Vill du jobba i staterna så ​är det nog aldrig fel att ha en utb​ildning från landet ifråga, ev. kan du ta en kand.​ i Sverige för att sedan läs​a vidare på andra sidan havet.


Jag har tänkt att försöka få en doktorandplat​s i USA, fast kanske att jag även tar mastern där om det inte blir alltför dyrt.