Forumet - Kåta 14-åringar

Kåta 14-åringar

5875 0 59
En kille och en tjej som båda är 14 år får inte ha sex med varandra enligt lagen. Detta trots att många 14-åringar både är utvecklade och kåta som fan.

Borde inte lagen ändras för att ta hänsyn till varje person istället för att baseras på ålder?

Och ge fan i att blanda in mig i denna tråd, nu skapar jag denna med utgångspunkt att båda är jämgamla men ändå inte får ha sex trots att båda inget hellre vill.

Är inte det ganska sjukt? (Och hur många är det inte som bryter mot lagen, hehe)
oskar_det:

Borde inte lagen ändras för att ta hänsyn till varje person istället för att baseras på ålder?


Nej, det är la uppenbart att lagar inte kan vara individanpassade. För att det ska fungera och skydda så måste de vara generaliserade. Det finns såklart förmildrande omständigheter.

Och nej, två fjortonåringar som idkar samlag blir inte dömda för något.

Spana också in:

oskar_det:

Det får de inte alls, måste vänta tills de är 15.


de är inte straffmyndiga, vilket omöjliggör några rättsliga följder. vidare finns det ingen hos de sociala myndigheterna som hade brytt sig ett dugg om det inte rör sig om extraordinära omständigheter, exempelvis våldtäkt.

vad lagen säger är ointressant om den inte omsätts i praktiken då det först är i praktiken som de verkliga konsekvenserna (i form av praxis) går att utröna.
oskar_det:

En kille och en tjej som båda är 14 år får inte ha sex med varandra enligt lagen. Detta trots att många 14-åringar både är utvecklade och kåta som fan.


Vem fan bryr sig om lagen i dessa sammanhang? [crazy]

Den lagen gör ingen skillnad, så den kan lika gärna finnas kvar! [wink]
oskar_det:

Du 18 och hon 14? Kära? Vill ha sex? Lagen förbjuder er.


Har du någon gång hört talas om civil olydnad?
"Byxmyndighetsåldern" är ju bara ett skydd mot att inga barn skall sexuellt utnyttjas. Men om denna 18 åring är ansvarig och 14 åringen villig, då är det ju inget lagbrott. Eller ja, i princip är det väl ett brott, men ingen bryr sig om det.

Som allt annat handlar det som situationen och relationen mellan individerna i "dramat". Sluta tänka på det där nu, ha kul med din flickvän och kom ihåg kondom![smile]
oskar_det:

En kille och en tjej som båda är 14 år får inte ha sex med varandra enligt lagen.


Stämmer ej.

14 § Den som har begått en gärning enligt 5 § eller 6 § första stycket mot ett barn under femton år eller enligt 8 § första stycket eller 10 § första stycket, ska inte dömas till ansvar om det är uppenbart att gärningen inte inneburit något övergrepp mot barnet med hänsyn till den ringa skillnaden i ålder och utveckling mellan den som har begått gärningen och barnet samt omständigheterna i övrigt.

Det är tex helt ok för en 16åring och en 14åring att ha sex med varandra så länge båda är med på det.
Duke:

Nja, juridiskt sett är det fortfarande olagligt, även om troligtvis ingen åklagare skulle väcka åtal för det.


Japp. Blir inga judiciella påföljder så länge båda var med på det.


Berätta inte för föräldrar bara (om ni nu ens skulle ha någon anledning för det). De kan lätt misstolka händelser och nullifiera den fria viljan hos folk som inte är mogna enligt lagen vare sig ni är 14 eller 17.