Forumet - Katarina von Bredow, vad tycker ni?

Katarina von Bredow, vad tycker ni?

1895 0 6

Hej jag är lite nyfiken om vad ni tycker om Katarina von bredows böcker och skulle verkligen uppskatta om ni kunde svara på några frågor. 

1.  Har du läst några av Katarina von Bredows böcker? I så fall vilka och vilken var din favorit?

2.  Tycker du att det är några likheter mellan hennes olika böcker?

3.  Vad tycker du är det bästa med hennes böcker/bok? Varför?

4.  Är det någont som du är mindre nöjd med med hennes skrivande? Isåfall vad och Varför?

5.  Har du någon favorit karaktär i hennes böcker? Vem och i så fall varför?

Spana också in:

Har lite tid över och gillar författaren så okejråå!

Nu var det ju många år sedan jag läste men kan nog kanske svara lite i alla fall.

1. Jag har läst: "Syskonkärlek", "Knappt Lovlig", "Hur kär får man bli?", "Expert på att rodna", "Räcker det om jag älskar dig?", "Som jag vill vara" och "Bara inte du".  Gillade alla då de håller en ganska stabil och bra nivå allihopa men "Hur kär får man bli" var den första jag läste och jag blev så förälskad i killen i den boken så det lär vara den.
2. Största temat är väl "förbjuden kärlek"
3. De riktar sig mot ungdomar, kärleksproblem och allmänna ungdomsproblem vilket jag tror är bra för många tonåringar att läsa för att kunna bearbeta sina egna problem och finna en normalitet kring allt det man tycker är konstigt kring en själv i tonåren. De flesta kan liksom relatera till det som sker i böckerna på ett eller annat vis.
4. Jag kan faktiskt inte komma på  något som är negativt, älskade alla hennes böcker som ung och läste samtliga flera gånger. Kanske vore det kul att se henne rikta in sig på något annat än kärlek, jag vet inte.
5. Kommer inte ihåg vad hon heter men jag var alltid så imponerad av tjejen i "Som jag vill vara", alla gick emot henne någon gång, verkligen alla, men hon höll sig stark och stod på sig och tog många mogna beslut.