Forumet - Kategorier i Um-awards 2013

Kategorier i Um-awards 2013

8892 4 65

Det är ju ett tag kvar men jag tänkte ändå att den här tråden kan få rulla ett tag innan jag gör den färdiga röstningstråden i år. Jag tänkte göra detta i år just för att UM-awards tidigare har fått kritik för att vara elakt, jag skulle vilja få bort de kategorier som uppfattas som elaka men ändå få med era önskemål. Så vilka kategorier vill ni ha med?


Jag gjorde detta till en frågetråd så att ni ska kunna rösta upp och ner kategorier. Diskussioner kring kategorier eller andra tankar sker i kommentarfälten - inte i nya inlägg.

Dessa trådar är för mig självklara att ha med i år igen:

Årets UMare:
Årets admin:
Årets moderator:
Årets pollskapare:
Årets forUMlekare: 
Årets debattör:
Årets mest saknade UMare:
Årets sportfåne:
Årets mysigaste UMare:
Årets snällaste UMare:
Årets roligaste UMare:
Årets UM-par:
Årets chattare:
Årets bästa tråd: 


Vill ni se vad  mer som fanns med förra året så finns det en länk HÄR.


"Dock" kommer jag befinna mig i Namibia från 21/12 - 7/1 så någon får gärna anmäla sig till att räkna rösterna och lägga upp resultaten den 31 december. 

Tillägg: har nu skrivit in några gamla kategorier för er att rösta på och ta ställning till.

Kommentarer (26)

 1. var det inte förra året som um-awards fick kritik för att de "elakare" kategorierna togs bort?

 2. Inte vad jag hört.Men under året är det många som tagit upp UM-awards till mig som ett exempel på mobbning när andra etiska aspekter har diskuterats. Det här är även en chans för mig att se vad NI är intresserade av att ha med. Vill ni ha några "elakare" kategorier så har ni nu chansen att lägga in dem här och se om någon annan vill ha dem. Demokrati osv. 

 3. Jag tycker nog att det inte är så farligt att ha lite "elaka" kategorier, jag förstår tanken med att inte såra, men man behöver nog inte för den skull ta bort all lekfullhet, det blir lätt alltför tråkigt och utslätas konfliktskrämt av det. Så länge de elaka kategorierna inte går allt för långt tycker jag nog att de kan vara kvar

 4. Visst, jag använde nu de snällare kategorierna som utgångspunkt, men det stänger ju inte möjligheten för er att lägga upp andra sorters kategorier.  Sen kan jag garantera att det kommer röstas fram elakare kategorier här. Men tänk på att det sällan är de som blir nominerade i dessa kategorier som röstar fram dem och det finns folk som säkert tagit upp tidigare, eftersom att jag nu mött kritik mot um-awards flera gånger. Jag hade inte lagt tid på detta om jag inte sett en problematik. 

 5. Jag förstår, om det är någon som faktiskt har tagit illa upp så är det givetvis något man bör ta hänsyn till, och då var det korrekt att ta upp det. Jag hoppas dock att det inte bara blir snälla kategorier, det skulle ta bort charmen lite, men samtidigt hoppas jag förstås att de elaka kategorierna inte är såpass elaka att man inte kan betrakta dem som retsamt lekfulla. Jag använde din länk och postade de gamla elaka kategorierna i tråden så folk kan ta ställning till dem - jag tog själv upp en som jag faktiskt tycker att man kan ta bort: "årets tråkigaste". 

 6. Tack för visad förståelse! Jag gillar också de lite retsamma kategorierna och hoppas på att såna också kan röstas fram. Hoppas på även nya, roliga kategorier!

  Jag har kommenterat ditt inlägg där, jag skulle vilja låta folk rösta på kategorierna separat. 

 7. Hade sett fram emot att få leda årets också ju Rodnar 

  Är det du som avgör vilka kategorier som får va med i år? Och väljer du enbart från de som får många röster? :( 

 8. Haha ssssyynndd! Men du får jättegärna göra resultattråden sen :) Nä, det är era röster som avgör :) sen kommer jag säkert välja några jag tycker är kul ändå för vissa röstar ju med arslet.

 9. vissa röstar ju med arslet - demokrati osv Blink

 10. Jupp så är det. Men lär gå efter röster till 99% iaf.

 11. Hahahahaha precis, hosten måste ju vinna något.

 12. du ligger nog bra till på årets moderator hörru

 13. Det borde vara som förra året, när alla får välja 2 kategorier var som garanterat kommer med. :( vilka kategorier var för elaka?? 

 14. Måste regga massa fejk-konton nu så jag kan rösta upp alla vettiga förslag! Rodnar

 15. Oj kanske, vet inte. Tack! Nu provar vi detta system, som förra årets host kanske du kan få välja en kategori. Beror på hur generös jag är ;) Jag personligen tycker inget varit speciellt elak men det finns användare som tagit illa upp eller misstänkt att andra gjort det. Finns väl en risk att ta illa upp på föera men med detta system kan de säga ifrån redan nu.

 16. Försöker ta hänsyn till så många det går. Funderar även på att ge användare en möjlighet att inte behöva delta.

 17. Innebär det att man inte kommer kunna rösta på de som väljer att inte rösta??? Jättedåligt ju.. :(  

 18. Ja men tycker man inte ska behöva bli nominerad om man inte vill. Tror inte det är så många som inte vill vara med men fint att få valmöjligheten. Har dock inte bestämt mig än.

 19. Mmmm svåra val detta! 

 20. Varför ha årets admin? En kategori typ, en högst två personer kan kvalificera sig in i? Varför inte bara skicka ett stort gratulationskort till andre istället för att bespara oss besväret att skriva upp det.

 21. när drar det här igång då? vill att folk ska bli nominerade nu nu nu

 22. I början av december är målet :) 

 23. Denna tråden och alla röstningstrådar osv borde klistras! 

 24. Ja, tycker också att detta borde klistras! Så att vi får en aktiv tråd/mer förslag. Party

Senast ändrad 3 Nov 2013, 19:14 av Fingerprints
Tråden har 65 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Årets kåtaste UMare:

årets nykomling känns ju lagom aktuellt i dessa tider

Spana också in:

Årets attentionwhore

årets tagg

Årets Donna Juanita(???) !

va tvungen o googla visste inte kvinnas motsvarighet till Don Juan. ba tänkte hora, slampa å såna elaka saker som dom blir kallade för :( vet inte ens om Donna Juanita e rätt liksom *_*

men om de e okej o ha Don Juan borde de va okej me kvinnans motsvarighet till de så de blir jämställt hihi Rodnar o Don Juan kanske de är många ser på som nå positivt bland båda könen, kmr inte på nå för kvinnor som ses på samma sätt :( så drfr behöer vi utvecklas!!

men ni uppmuntrar ju till de dåliga fördomarna genom att bara ha med Don Juan </3

så vi borde neutralisera alla fördomar ist för att ba undvika för då dör dom inte ut :(

men tror inte att nån skulle tycka att de var okej Söt ingen vill ta första smällen ingen vill utvecklas alla ba lever kvar i medeltiden  !!

tänk männen kanske blev kallade för elaka saker förr oxo typ strax innan stenåldern då de var jättefå o jätteunga människor 

ba "bauuuu vad äcklig du e" sa alla , även kvinnorna som blev förförda äcklades o retade de stackars männen :$ elakt

men dom stod på sig o fortsatte göra de dom tyckte om även om alla var emot dom

o dom får fina titlar som Don Juan *_*

jättefint att man som människa kan utvecklas o påverka hur andra ser på saker o ting

tyckr vi borde göra likdant o ba ha jämställt 

o fungerar de inte nu så får vi se till att jobba på de så de fungerar i framtiden

inte undvika plx

vi måste framåt :$