Forumet - Katten pissar överallt [crazy]

Katten pissar överallt [crazy]

839 0 24
Våran 2 åriga katt pissar utanför lådan lite tillochfrån, det går i perdioder eller vad man ska säga ^^
Hur ska vi göra för att få henne att sluta med det? Vi har prövat att ställa matskålarna där hon brukade pissa, (dom vill ju inte pissa vid sin mat) och även att lägga ut apelsinskal (luktar illa för katter) och ställt en kattlåda på övervåningen. Inget av det funkar särskilt bra. Någon som vet något som kan hjälpa?

Spana också in:

Vet inte, men när jag hade en kattunge så höll jag upp den ovanför lådan varje halvtimma, och masserade magen. Alltså, jag lät baktassarna nudda sanden och så, och efter den var klar med at kissa eller bajsa så tog jag ena framtassen och visade hur man krafsade sand över det. Sen fick den belöning.
Funkade asbra, gjorde så i någon vecka eller nåt, och efter det så bajsade den bara utanför lådan en enda gång, och det var ett år senare då vi skulle flytta ( den blev stressad ). [smile]

Men eftersom din katt är äldre så tror jag inte att det funkar...
Aja. Prova att spruta vatten på den när den gör så... eller nåt annat skoj.
köp citronsyra på djuraffärn i sprayform. citron har en sådan syrslig doft att både hundar och katter tar avstånd från den. spraya där katten kissat och områden där hon absolut inte ska kissa.
vissa katter är väldigt förnäma av sig också, lådan måste vara ständigt ren. Min katt kissa inne förut men de visa sig att han inte kunde öppna toa dörren, även när den stod på glänt [bigsmile]