Forumet - Katten vågar inte gå ut!

Katten vågar inte gå ut!

287 0 14
Hon har aldrig sprungit från varken hundar eller katter, hon har till och med jagat bort en räv från gården en gång, men nu vågar hon inte ens gå ut? Vad kan det vara som har hänt? I regel brukar jag bara se henne då hon ska äta på sommarn, hon är annars ute hela tiden, till och med sover ute, så det är väldigt ovanligt att hon har varit hemma mer än ett dygn nu utan att gå ut.

När jag öppnar dörren för att släppa ut henne så sticker hon bara ut huvudet och tittar skräckslaget omkring sig sen springer hon in. Spökar det eller?[shake]

Spana också in:

Håller med isola, ge henne lite tid. Tvingar du ut henne kan det bara förstärka var det nu är som har hänt henne och göra det ännu jobbigare för henne att vara ute.
Sätt dig ute i trädgården (om du har en sådan) och visa för henne att det inte är farligt att vara ute. Kan du vara ute så kan hon, inte sant? Efter ett tag kanske hon vågar ta ett steg utanför dörren och sedan kanske vågar vara ute igen.
Det kommer såklart ta tid så förvänta dig inget resultat till en början. men förhoppningsvis kan hon springa ute igen snart! [smile]
Hoppas hoppas! [love]