Forumet - KD lämnar Decemberöverenskommelsen

KD lämnar Decemberöverenskommelsen

2345 0 58
Nu har KD officiellt lämnat "DÖ" som innebar att den Rödgröna regeringen ska få igenom sin budget även fast dom inte har en majoritet med sig. Vad tror ni kommer att hända nu? Kommer Alliansen lägga en gemensam budget eller kommer dom fortsätta lägga egna budgetar så att detta beslut inte har någon effekt?

Spana också in:

Äntligen. DÖ var en riktigt skamlig och odemokratisk uppgörelse. Jag hoppas bara att Alliansen lyckas skapa en regering. Enda alternativet för att få det att fungera är troligen om man använder SD som ett stödparti och frågan är om allianspartierna är mogna nog att ta det steget. Med tanke på AKB:s tidigare utspel mot SD låter det inte speciellt troligt.

jessijess: Äntligen. DÖ var en riktigt skamlig och odemokratisk uppgörelse. Jag hoppas bara att Alliansen lyckas skapa en regering. Enda alternativet för att få det att fungera är troligen om man använder SD som ett stödparti och frågan är om allianspartierna är mogna nog att ta det steget. Med tanke på AKB:s tidigare utspel mot SD låter det inte speciellt troligt.
Representativ demokrati är inte riktig demokrati. 
Nyval skulle bara resultera i att det blir ännu svårare för Rödgröna eller Alliansen att bilda regering, så det blir det nog inte. Antingen så kommer Alliansen att bilda regering med SD eller så kommer något av Allianspartierna att sammarbeta med Sossarna. Det senare är mest troligt tycker jag nog.