Forumet - KDU ordförande vill förbjuda AFA

KDU ordförande vill förbjuda AFA

7066 0 128
KDU-ordföranden: Förbjud vänsterextremistiska Afa

KDU-ordföranden Charlie Weimers vill förbjuda det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (Afa). För en vecka sedan attackerades KDU-medlemmar i Lund av en grupp svartklädda ungdomar, som Weimers anser höra till Afa.

- Vi har attackerats och hotats flera gånger från det hållet. Och eftersom KDU vill förbjuda alla rörelser och organisationer som har våld på programmet så måste detta också gälla Afa, säger Weimers till Dagen.se.

Han säger att dessa människor alltför ofta ses som idealistiska aktivister när det i själva verket är kriminella våldsverkare.

Afa är ett nätverk av militanta vänstergrupper. Weimers säger att det kan vara svårt att förbjuda en så löst sammansatt rörelse, men man bör lyfta på locket och se vilka enskilda organisationer som döljer sig under täckmanteln Afa.

- Men vår uppfattning är klar: grupper som har våld som affärsidé ska förbjudas, vare sig de hör hemma på höger- eller vänsterkanten.

De svartklädda extremisterna i Lund uppträdde så hotfullt och aggressivt att KDU:arna avbröt sin torgkampanj.


Händelsen har polisanmälts.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=221370

Klokt uttalat och jag kan bara instämma.

Vad tycker ni om saken? Bra eller Dåligt?

Motivera era svar.

Spana också in:

bananberg:

Måste också säga att det är bra, man vinner inte medelklassen med hjälp av våld.


Antifa är ett nödvändigt ont inom den socialistiska rörelsen, historiskt sett så varje gång fascisterna växer sig starka så går de först och främst till brutal attack mot allt som har med socialism och arbetarklass att göra.
Det var precis det som hände under nittiotalet när AFA skapades, varken radikala eller mer "vardagliga" socialister kunde vara ute och värka på gatan utan att få en känga i huvudet. AFA och diverse grupper har motverkat detta med stor framgång under dessa år måste jag säga, då de högerextrema är idag extremt minimaliserade mot vad de var tidigare.
Redbulls:

AFA och diverse grupper har motverkat detta med stor framgång under dessa år måste jag säga, då de högerextrema är idag extremt minimaliserade mot vad de var tidigare.


AFA har ingenting med det att göra. AFA har bara stärkt den nazistiska rörelsen och orsakat mer våld, genom sina gängstrider på öppen gata. De enda som kan och har försvagat nazisterna, är ordningsmakten. AFA är dock lika dåliga som nazisterna, så i och med deras utökning sedan 90-talet, har alltså den totala ondskan ökat. Man skall inte hålla isär militanta nazister och militasnta kommunister. Det är samma sorts idioter det rör sig om.
Finns många grupper som kan tänkas stå bakom det där, om det ens är någon större organiserad grupp.

AFA tenderar ju att rikta i sig på specifikt fascistiska och främlingsfientliga grupper, och verkar ju även ta på sig attackerna. Att attackera KDU följer ju faktiskt inte riktigt deras mönster.
Rasmuspåluffen:

Från 2006 och 2007, kunde du inte hitta något nyare än så? Den andra länken var ju dessutom inte ens relevant, så varför postar du den?


Tre-fyra år är kort tid. Hade han länkat till något för femton år sedan hade du haft en poäng.

Men:
http://rsgoteborg.wordpress.com/2009/07/14/fem-nazister-domda-till-fangelse-efte...
http://www.motkraft.net/nyheter/2993

EDIT: En sak måste man dock ge KDU cred för - att de inte drog "TERRORIST!"-kortet.
Stringburka:

Sen tycker jag väl inte riktigt att skrika och rycka ett papper ur näven på någon är riktigt tillräckligt för att definieras som "terrorism" direkt.


Nu är det ju inte riktigt det de begränsar sig till. Organiserat våld och hot om våld i syfte att sprida skräck. Detta är väl ganska ordagrant vad terrorism är.
Nachac:

Nu är det ju inte riktigt det de begränsar sig till. Organiserat våld och hot om våld i syfte att sprida skräck. Detta är väl ganska ordagrant vad terrorism är.


Nu pratade jag om attacken på KD, vilket jag förutsätter är anledningen till deras uttalande. Annars hade det varit underligt av dem att peka ut just AFA när organisationer som SMR och NSF faktiskt har kopplingar till mord och dylikt.

Och om man ska ta din definition ovan för gällande definition är ju polisens arbete mot organiserad brottslighet att betrakta som terrorism, för att inte tala om hur de beter sig på demonstrationer.

Men som sagt, det är en definitionsfråga. Även om jag kan hålla med om att en del (ett ganska litet fåtal) av AFA's aktioner har varit riktade mot civila, såsom klotterattacken mot immigrationsverket, så är de flesta riktade mot folk som aktivt planerar och använder våld mot fredliga organisationer. Jag kan definitivt se hur man kan se Svenska Motståndsrörelsen (med bl.a. mordet på björn söderberg) eller Nationalsocialistisk Front (med bl.a. tortyren och mordet på en handikappad man i 08) som icke-civila och jag tycker nog därför inte direkt att attacker på ledande figurer i dessa grupper kan rakt av stämplas som terrorism. Nazistledaren som blev attackerad i Göteborg var så vitt jag förstått den som planerade serien med attacker mot rättvisepartiet i '08.