Forumet - Kemi Laborationsrapport!

Kemi Laborationsrapport!

2793 0 10
Har aldrig gjort en labbrapport förr, men har nu testat och sett hur andra på internet gjort, går i nian, inte erfaren, så inga nedkränkta inlägg tack [tired]
Så ni som har lust och har kanske lite mer erfarenthet, berätta, vad hade ni ändrat? Stämmer slutsatsen in tycker ni? Kommentarer?

OM:

Brinnande salter

Syfte:
Syftet för denna laboration är att se vad som händer då man vid en låga blandar olika ämnen med metanol.

Materiel:
Triangel, trefot, degel, degeltång, tändstickor och spatel.

Hypotes:
Min tanke var att det skulle bildas olika färger i lågan, för respektive ämne då man blandar de med metanol.

Utförande:
Vi tog i sju droppar metanol i degeln. Sedan tände vi eld på metanolen, efter det tillsatte vi cirka tre spatelportion Natriumklorid (NaCl) också.
Vi diskade degeln och gjorde samma sak tre gånger till, förutom att de andra gångerna lade vi i Kaluimklorid (KCl), Strontiumklorid (SrCl2)och Kopparklorid (CuCl) istället för Natriumkloriden.

Resultat:
För varje ämne vi testade uppstod det olika färger på lågorna. Lågan för Natriumklorid blev gul.
Lågan för Kaliumklorid blev lila/violett.
Lågan för Strontiumklorid blev röd.
Lågan för kopparklorid blev blå/turkos.

Slutsats:
Klorid är en negativ jon medan tex koppar är en positiv jon. När en negativ jon reagerar med en positiv jon bildas det ett nytt ämne, alltså en kemisk reaktion. Det är metallen som bestämmer låga.
velenie:

Utförande:


använd inte ngn form av personliga pronomen
korrekt är:

sju droppar metanol i degel. metanol antänds. cirka tre spatelportion Natriumklorid (NaCl) i degel.

velenie:

Vi diskade degeln och gjorde samma sak tre gånger till, förutom att de andra gångerna lade vi i Kaluimklorid (KCl), Strontiumklorid (SrCl2)och Kopparklorid (CuCl) istället för Natriumkloriden.
kursiva delen ska skrivas om. du ska skriva sju droppar metanol i degel. metanol antänds. cirka tre spatelportion Natriumklorid (NaCl) i degel. fast med Kaluimklorid (KCl), Strontiumklorid (SrCl2)och Kopparklorid (CuCl) istället för Natriumkloriden.var för sig.

velenie:

Det är metallen som bestämmer låga


lågans färg.


velenie:

Hypotes:
Min tanke var att det skulle bildas olika färger i lågan, för respektive ämne då man blandar de med metanol.


återigen ska du vara formell vid rapporter. korret hypotesutformning:

olika färger uppstår för olika ämnen då....
velenie:

Materiel:
Triangel, trefot, degel, degeltång, tändstickor och spatel.


du bör nämna kemikalierna du använder här
Många bra synpunkter från ovanstående postare. Jag skulle vilja ha en betydligt mer utförlig hypotes, samt slutsats. Läraren bör väl förvänta sig att du kan förklara varför lågorna får de färger de får eller i alla fall varför färgerna blir olika. Första meningen av din slutsats är i princip nonsens som inte verkar ha med rapporten att göra överhuvudtaget, men om det nu är så att det ska vara med i rapporten så förklara mer utförligt om salter, jonbindning (elektrostatisk bindning) etc.

Förutsatt att du inte går i någon form av särskola kan jag inte se något annat än IG på din rapport.
Eh wettefekk?
Var det allt?

Mina kemilabbrapporter låg alltid på 3 sidor + med font 12 för att ens få VG på dom, och samma för alla jag känner så om du har samma system tvivlar jag jehevligt mycket på att det där räcker/är bra.

Men samtidigt så kanske du går i blasketräsk eller nån annan random skola med 50 i intagningspoäng, då är det säkert MVG då alla delar ut gratis MVGn i skolor under 300 i intagningspoäng.
Svenska skolsystemet ftw!

Spana också in:

TallBall:

Mina kemilabbrapporter låg alltid på 3 sidor +


är ju irrelevant då meningen med en labbrapport är att den ska kunna fungera och kunna falsifieras samt repeteras. en bra labbrapport bör ligga på max 2 sidor. däremot om du gör en avhandling i något så bör du skriva en väldans massa mer.

det som beror på kan vara labbens utformning. jag har skrivit labbar på 20 sidor och en sida. 20 sidor kan lätt uppstå med diagram över resultat osv.

min skola hade 290 i intagning på naturnatur när jag sökte (var dock ett tag sen) och om din skola mätte labben i ordantal så måste du var väldigt säregen. antar att du just börjat gymnasiet o är naiv osv.

det viktiga är innehållet, hålla sig till presens, labbrapporter SKA vara korta och inte innehålla massa överflödigtext då det vetenskap och inte skönlitteratur vi håller på med.
TallBall:

då alla delar ut gratis MVGn i skolor under 300 i intagningspoäng.


min skola hade bland naturare lägst antal mvg utdelningar i sthlms län och har vunnit flera gånger gymnasietävlingen för fysik och tävlingen i matematik och är ansedd att vara en ganska hård skola.

nej, jag gick inte ut med 20.0
Roslagsvatten AB:

antar att du just börjat gymnasiet o är naiv osv.


Tvärtom, går ut gymnasiet nu och är avundsjuk på polarna som hade lite poäng och kom in i crapskolor, nu går dom ut med 20.0.Roslagsvatten AB:

kanske lite överdrivet där


Yes :P
Mina labbar var alltid runt 2.5-4 sidor, då oftast med diagram och tabeller.

Fick dock alltid MVG på mina.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Roslagsvatten AB:

ja, jag tänkte likadant som du förut; men det ger igen, tro mig, får bättre betyg på högskolan vilket jag är övertygad ger bättre jobbmöjligheter osv


Yes :)

Nu är jag glad att jag går i skolan jag går i då jag kommer att välja en av de tuffare högskoleutbildningarna så det blir lättare att komma in i studietempot. Dock kommer det inte gå så bra för polarna som glider igenom gymnasietiden pga de lätta skolorna de går i.