Forumet - kennelnamn?

kennelnamn?

1049 0 17
ska starta kennel och vill att den ska heta Tiniqa´s men jag måste ha fler alternativ om den är upptagen. några förslag på hur man kan tänka för att komma på ett namn? Tiniqa´s är en blandning av mina 2 första hundars namn marTINI och teQuilA. har kolla lite på latinska namn men hittar ingen bra sida..

Spana också in:

Typ adressen/gården/området där du bor (om du gillar det... och tänker bo där länge till annars är det kanske lite vanskligt ...)

Men det är sämst med uppfödare som valt sådana namn som verkar grymt påklistrade liksom typ Barbie World's eller något sådant fjompigt. Det ska ju vara ett namn som liksom är gällande nu och om 5-10-15år.

Uppfödarnamn är ju grymt personliga, eller bör vara det. Är snyggast med engelska namn men då måste man väl pricka in ett namn som ingen annan kennel i FCI har? (eller är den organisationen katternas motsvarighet kanske? XD aja). Så kanske fina svenska ord som fungerar internationellt? (utan å ä ö alltså). Men då ska man ju helst skippa 's / ´s för det tillhör engelsk grammatik eller så [crazy] Typ "Börje's" ser skumt ut om det istället hade varit "Börjes".

Annars kan du ju ha något helt påhittat.. Mitt uppfödarnamn (till marsvin) är eller var snarare, namnet på ett tyg/påslakan som tillhörde IKEAs kollektion 97-98 eller något.
Du kan själv kolla upp om ditt önskade kennelnamn är upptaget eller inte. Besök FCI kennelregister. Om det inte finns med är det ledigt. Däremot får kennelnamnet inte förväxlas med ett annat kennelnamn eller ett gammalt känt men inaktivt kennelnamn.

Med andra ord: Du behöver inte nödvändigtvis ange fler än ett alternativ. Om det önskade kennelnamnet av någon anledning inte skulle gå igenom så kan det kosta att skicka in en ny ansökan. Värt att kolla upp (ansöka kennelnamn).