Aviseringar
Rensa alla

Killar och dess sms till tjejer


Ämnesstartare

Det är fel att dra alla över samma kam men visst kan ni ändå hålla med om att tjejer är en kategori och tänker någorlunda likadant och killar är en kategori och tänker någorlunda likadant sinsemellan de också. Så lång är vi väl överens? Tänkte nu att vi skulle inrikta oss på en av dessa kategorier, nämligen de komplicerade killarna. Det är kolossala skillnader mellan oss tjejer och killar, större skillnad än vad vi vågar tro egentligen. Inte minst om vi pratar om tankar, sms och prioriteringar.

Två ting som vi tjejer är beroende av är sms och killar. MEN, hur är det med sms och killar tillsammans enligt oss tjejer egentligen?

''Ni är otroligt kära, ni älskar varandra och vill dela livet tillsammans.'' ''Ni tycker om varandra och trivs i varandras sällskap, har alltid saker att prata om och ni delar intresse''. Två typer av ”förhållande” som är olika på flera sätt men ibland otroligt lika, inte minst på killarnas sms.

När vi tjejer tycker om en kille visar vi intresse genom att aktivt svara på deras sms, vi engagerar oss i det dem berättar trots att vi innerst inne inte alls tycker det är intressant, vi missar en del av den spännande filmen för att svara på killens sms, vi låter inte ett toalettbesök hindra oss från att svara osv, osv. Dessa saker är ytterst självklara för oss, lika självklara som att vi hoppas att killarna ska göra detsamma för oss, men icke.. Jag och några av mina vänner har lagt märke till att killar gör andra prioriteringar som inte direkt är till våra förtjusningar. Vi kan skicka ett sms till en kille men inte få svar förrän någon timme senare, en timme av evigt väntande på ett ynka litet svar. När killen väljer att svara och det kommer ett ynka litet ''Haha'', ''Okej'' eller liknande då är det inte konstigt att vi tjejer blir irriterade. Tar vi då mod till oss och frågar varför det tog sådan tid att svara på smset så får vi oftast pinsamma svar tillbaka. ''Jag såg smset men glömde svara'', ''Jag har haft så mycket att göra'', ''Jag käkade och jag kan inte göra två saker samtidigt''. Ni tjejer som läser detta sitter säkert och nickar som tecken på att ni håller med, medan ni killar antingen skäms när ni ser hur tramsigt det låter, eller så tänker ni kanske att det inte alls är så. Men snälla, släpp er pinsamma stolthet och inse att ni faktiskt svarat såhär någon gång på ett sms. Problemet med killar och sms är att det verkar vara så otroligt jobbigt och tar sådan lång tid och därför tar det tid innan vi tjejer får svar, ett ynka ''haha-svar'' eller inget svar alls.

''Jag har haft så mycket att göra'' ett svar som säkert är väldigt sannolikt. MEN, hur har du då haft tid att titta igenom Facebook, spelat ditt favoritspel på mobilen och smsat med bästa polarn? Bara en enkel fråga! Vi tjejer försvinner alltså bland andra prioriteringar som egentligen inte är livsviktiga. Det är så det är, ellerhur? Och att ni har haft för mycket att göra är bara en dålig ursäkt. Jag menar, är ni så orutinerade att det tar flera minuter att slänga iväg ett sms? Nog att ni är lite efter i utvecklingen, men ni kan väl ändå hantera ett sms på några sekunder? Eller?

Vi tjejer känner snarare att vi vill visa vår uppskattning till er genom att svara på era sms så fort vi ser dem. Försöker vi hålla oss i kragen och vänta några minuter extra så finns både ni och smset ändå kvar i våra tankar tills vi svarat på det.

Detta är inget påhopp från min sida. Snarare en pik till killars prioriteringar och dåliga bortförklaringar. Vi är tjejer och vi är otroligt beroende av bekräftelse! Stärk vår självkänsla genom att visa intresse (om ni nu har ett intresse för oss vilket ni borde ha med tanke på att vi/ni har god relation och kontakt till varandra). Det enda vi ber om är att ni ska visa uppskattning och bekräftelse. Är det jobbigt eller för mycket begärt, varför skriver vi/ni då? Varför ha kontakt om det är en börda?

Sitt inte där och skaka på huvudet och låtsas som ingenting. Vi är tjejer! Vi suktar inte bara om choklad under vår mens vecka, vi suktar efter ständig bekräftelse från just er killar!


   
Citera