Forumet - Killar som kallar killar tjejer för att stärka sin manlighet

Killar som kallar killar tjejer för att stärka sin manlighet

1643 0 69
Allvarligt talat, det är bara pinsamt när ni indikerar att ni tycker att en kille ser feminin ut genom att t.ex. ställa frågan, "är du en tjej eller en kille?" Det hela är så genomskinligt.

Sure, det finns de som man faktiskt kan undra över. Men om vi räknar bort de extrema fallen nu.

Det räcker oftast med att en kille är smal, har feminina ansiktsdrag, klär sig omanligt/annorlunda etc. för att få den frågan - och då fast det tydligt framgår att det faktiskt är en kille.

Alla som har en någorlunda fungerande hjärna och som hela tiden ska komma med liknande kommentarer gör givetvis bara detta för att de vill styrka sin egna manlighet, är osäkra på sig själva, ogillar vissa sexualiteter, är främlingsfientliga, vill retas för att killen inte är mainstream utan sticker ut eller helt enkelt för att de själva är osäkra på sin sexualitet.

Så nästa gång ni ser en kille som kanske klär sig lite alternativt och har en del feminina drag; tänk efter innan ni skriver. Ni ser att det är en kille, men han är lite feminin. Fine. Låt honom vara det då, han kommer ju knappast ändra sig för er. Uppskatta istället att han vågar vara sig själv utan att censurera sig på grund av de normer som finns i dagens samhälle.

Ni får placera om tråden om ni hittar ett bättre ställe att lägga den på.

Ändrad av Stringburka: Avretarderade titeln.

Spana också in:

Pappbox:

någon som gör blondinbella till idol borde verkligen inte tro att något denne säger kommer tas på allvar...någonsin


Att det ska vara så svårt att hålla sig till ämnet.
Om jag nu skulle tycka om blondinbella är det väl min ensak. Det är ingenting du behöver bry dig om och applicera i denna tråden. Dessutom är det inte många här som har seriösa avatarer - så varför skulle jag?
Skärpning.
Och resterande OT-inlägg kommer icke besvararas. Om du så väldigt gärna vill diskutera om blondinbella kan du skicka pm, men räkna verkligen inte med att jag svarar.
NEMO:

Om du så väldigt gärna vill diskutera om blondinbella kan du skicka pm, men räkna verkligen inte med att jag svarar.


varför i helvete vill jag göra det?

Här är lite OnT för dig då, ditt pladder är tröttsamt och det är även ämnet, att hela tiden höra hur alla duger som de är och allt nonsense är irriterande och falskt.
get over it and yourself
Observator:

Vad är frågeställningen/diskussionsunderlaget?


Framgår det inte ganska tydligt? Well, folk kan ju uttrycka sina åsikter om saken och iom att det finns många här på UM som har en tendens att bete sig på det viset kanske de kan förklara sig. Skulle även kunna diskutera vad man kan göra för att dessa killar ska sluta? Ge tips på hur de kan må bra med sig själva och känna sig manliga på andra sätt utan att tvunget kalla killar för tjejer.
NEMO:

Nej, rubriken säger allt. Handlar om varför killar just ska ifrågasätta en killes kön bara för att han har feminina drag. Framgår det inte otroligt tydligt?


Men var drar vi då gränsen?
Om en kille är intresserad av mode, är han kvinnlig då?
Om en kille sminkar sig, är han kvinnlig då?
Om en kille börjar gå i kjol, är han kvinnlig då?
Om en kille börjar tycka om andra killar, är han kvinnlig då?

Jag kan bara svara för mig själv, och om jag ser en kille som är transvestit klädd i kvinnokläder kommer jag förmodligen att se honom som feminin. Vare sig han har en penis eller ej.
Tycker att det är väldigt omoget av killar att hålla på så, och t.ex inte vågar göra vissa saker för att de är så rädda att bli kallade bögiga.

Precis som du sa, så är de nog själva osäkra på sin sexuella läggning, eller typ sjukt rädda för att andra ska upptäcka att de i själva verket faktiskt är homo, så de försöker dölja det till alla medel. [y]
Klart alla ska få vara som de är. Men det betyder inte att folk inte dömer en.
Jag är säker på att du dömer andra efter hur de ser ut lika fort själv. Man ger ett intryck i folks ögon efter hur man klär sig och hur man ser ut. Visst spelar samhällets normer roll men oftast vill du säga något med den stil du har. Det känns som du tar illa upp för att den stil du känner att du har missuppfattas av alla, men då kanske man ska ändra på stilen.
Observator:

Jag kan bara svara för mig själv, och om jag ser en kille som är transvestit klädd i kvinnokläder kommer jag förmodligen att se honom som feminin. Vare sig han har en penis eller ej.


TS ifrågasätter inte ifall dem ÄR manliga eller inte. Hon/han ifrågasätter varför killar så ofta måste ge onödiga och uppenbara kommentarer på dessa mindre "maskulina" killar.

Personligen tycker jag att man får ha vilka fördomar man vill, så länge man är medveten om att det är just en fördom och inte sanningen, och dessutom att man försöker undvika att såra andra med dem.
NEMO:

är osäkra på sig själva, ogillar vissa sexualiteter, är främlingsfientliga, vill retas för att killen inte är mainstream utan sticker ut eller helt enkelt för att de själva är osäkra på sin sexualitet.


Lol, främlingsfientliga, hur kom vi in i bilden? [bigsmile]
Okej, jag ska fråga om fjollorna är jävla bögar istället [no-no]
Leverpastejmedgurka:

TS ifrågasätter inte ifall dem ÄR manliga eller inte. Hon/han ifrågasätter varför killar så ofta måste ge onödiga och uppenbara kommentarer på dessa mindre "maskulina" killar.


Och då är vi tillbaka på var vi drar gränsen. Är det fel att kalla en kille som är intresserad av mode tjej? Är det fel att kalla honom det om han sminkar sig? Är det fel att kalla honom tjej om han går i kvinnokläder? Vem vet, han kanske är transsexuell och faktiskt har som mål att bli så lik en kvinna som möjligt, och då vänds ju fördomen eller förolämpningen till en slags komplimang.
För att ta ett annat exempel: en person säger att majoriteten av alla fångar är afroamerikaner. Är han rasist? Om personen sedan säger att afroamerikaner har en högre benägenhet att begå brott än den övriga befolkningen, blir han en rasist då? Det blir ju en subjektiv bedömning!
Sedan är det ju väldigt intressant att man reagerar när en kille kallar en annan kille för just kvinnlig. Kan inte det vara en bra egenskap? Det måste ju nödvändigtvis inte vara en förolämpning eller skällsord, låt oss vända på det och få folk att sträcka på sig när de får benämningen kvinnlig!

Avslutningsvis håller jag med dig, man borde inte låta sina fördomar styra sitt beteende. Även om de i stor utsträckning tyvärr gör det.