Forumet - Kille utan riktigt svar

Kille utan riktigt svar

197 0 19
Jag är en kille på 20år som nyligen var på jobbet en kväll och jobbade då det kommer fram en kille (som jag misstänker tagit något) I alla fall frågar den här killen mig: " vad beror mobbing på? "

jag står där och tänker "eum.. jo det är väl, eller.. ???" slutar med att jag svarar att det kanske beror på att vi männsikor inte kan förstå varandra. Men det svaret kändes inte rätt riktigt. Så nu undrar jag vad beror mobbing på egentligen?

Finns ju ingen människa som förtjänas mobbas menar jag.
Vanliga anledningar:

- Mår bättre själv av att trycka ner andra. Framstår som mer awesome när det finns något riktigt dåligt att jämföra med. Lyfter fram andra människors brister eller kanske till och med skapar dem för att dölja sina egna.

- Brist på empati och medkänsla. Lite som att rycka benen av en spindel för underhållning.

- Vill stärka gruppkänsla genom att aktivt utesluta någon annan.

Tror i alla fall att detta är vanliga anledningar. Känns logiskt.

Spana också in:

Grupptrycket har en jävligt stor påverkan. I mellanstadiet umgicks jag med världens konstigaste gäng/klass. Åh det var så konstigt, drama hela tiden. Det var alltid någon som var utstött, ibland var man den utstötte och ibland stötte man ut andra.

Sen tror jag att många gör det för att det är enkelt, hur svårt är det att vräka ur sig "fetto" "fuling" etc? Plus att konsekvenserna är typ.. ingenting, så man fortsätter bara.

Jag tror konsekvenserna är viktiga. Jag minns den första och sista gången jag, som en del av det gänget, mobbade en tjej och fick värsta utskällningen framför hela klassen, så jag blev typ "oj vad hemsk jag är, vad har jag gjort". Men hon var konstig och taskig ibland, och blev ofta utstött = det var enkelt.
Svaga människor mobbar de starka för att känna sig överlägsna.

Det fick i alla fall jag höra när jag blev mobbad, och jag tycker det stämmer överens väldigt bra. Om man ser på de som mobbar är de inte direkt de problemfria änglarna, snarare de rebelliska bråkmakarna.
Zymbaline:

Svaga människor mobbar de starka för att känna sig överlägsna.


Klyschigt men sant, då jag höll på och mobbade vissa personer på typ högstadiet så var det nog så här i efterhand för att man var en rädd lite jävel, hade nåt slags bild av att det var mobba eller mobbas, slicka uppåt sparka neråt, töntigt men så var det. [n]
Kissie:

Djur mobbar oxå, dom kan mobba ut den i kullen som är lite trög, så den alltid får äta sist av bytet och sånt. Det är naturligt att trycka ner defekta.


Pardon, men defekt är bara ett flumigt begrepp utan större innerbörd. Hur kan du säga att saker är defekta när du jämför det med saker som är olika. Varje individ har unika egenskaper och utseende. I vilken lag står det vilken egenskap man ska värda mest. Det där låter mer som en skev verklighetsuppfattning som vi inte borde acceptera oss att tänka eller utföra, eftersom begreppet inte är relevant.
Zymbaline:

Svaga människor mobbar de starka för att känna sig överlägsna.


Största myten någonsin. De sa bara så till dig för att du skulle bli glad :)

Mobbare är säkert oftast svaga människor, men den man trycker ned är inte den starkaste. Utan den som är ännu svagare.