Forumet - Kinesögon och evolutionen

Kinesögon och evolutionen

4178 0 50

Spana också in:

qazedctgb:

alla mutationer måste inte vara till fördel det kan också bara ha blivit så... men det har ju skett en selektivitet mot den sortens ögonlock där men jag vet inte riktigt varför. men antagligen finns det en fördel kanske mest estetisk vad vet jag...


enhimmelskdrog:

http://illvet.se/fraga-oss/varfor-har-asiater-sneda-ogon
theeere you go. ska tydligen vara pga klimatet i bergen, deras förfäder som bodde där typ..

Jag tror inte nån egenskap hos människan finns för att det är estetiskt fint, enligt evolutionsteorin.. Allt är typ anpassat efter ens miljö. Vadå, är det då en slump att vi människor faktiskt är vackra estetiskt? Jag menar, om man jämför med vissa riktigt fula djur som myrslok osv :P (tack för tankeställaren)
honolulu:

Vadå, är det då en slump att vi människor faktiskt är vackra estetiskt? Jag menar, om man jämför med vissa riktigt fula djur som myrslok osv :P (tack för tankeställaren)


nej det är klart att man väljer partner efter hur snygg den är det gör alla djur se på fåglar till exempel klart det inte är riktigt nödvändigt för kvinnor att ha jättestora bröst men är det dom som får reproducera sig så kommer det ju selektera
qazedctgb:

nej det är klart att man väljer partner efter hur snygg den är det gör alla djur se på fåglar till exempel klart det inte är riktigt nödvändigt för kvinnor att ha jättestora bröst men är det dom som får reproducera sig så kommer det ju selektera


men jag menar hur utvecklades denna skönhet evolutionärt? om vi är vackra för att attrahera partners för reproduktion tycker jag att det låter lite för komplicerat för att en naturlig process (som evolutionen, som endast baseras på anpassning efter miljön) ska stå bakom det..
qazedctgb:

nej evolutionen anpassas inte bara efter miljö utan om man är jättebra på att överleva på grund av jättebra kamouflage men ingen hittar en för parning så för man ju inga gener vidare.


Men evolutionen är ingen tänkande process, det är lixom ingen tanke bakom den "nu ska jag göra dem fina så att dem kan förökas".

Och eftersom jag utgår från att evolutionen är en naturlig process så tror jag verkligen inte att skönheten uppstod för att vi behövde föröka oss och därmed attraheras till varandra för att det ska gå, det är snarare tvärtom, att vi attraheras till varandra för att vi är vackra :P

qazedctgb:

hur skulle detta kunna komma av miljöanpassning?


Jag vet inte ens vad det där är. Eller alltså.. Jag tror inte ens jag ser vad det är :s

Isåfall skulle skönheten kunna vara något som uppstod av en slump, t.ex. genetisk mutation och sen poff, blev vi så (eftersom vi alla ursprungligen härstammar från simpla encelliga varelser som leve i havet och det egentligen finns miljarders miljarder olika kombinationer).