Forumet - Kläder för anställningsintervju?

Kläder för anställningsintervju?

638 0 27
Skall på anställningsintervju för ett jobb som systemutvecklare och funderar på val av klädsel, tänkte ha jeans och en snygg tröja men funderar att dra på en kavaj, eller är det för seriöst och passar bättre om man skall jobba som konsult?

Annars så upplever jag att klädvalet inte är så jätteviktigt, så länge man är hel och ren så är det väl okej?

Spana också in:

Ta inget alltför färgstarkt/mönstrat bara, håll dig till neutrala färger så att de inte stör sig på ditt klädval och kommer ihåg dig för det. Ta långbyxor och långärmad tröja/kavaj också, det ser oseriöst ut med kortärmat. Sedan om du ska ta kavaj eller inte beror väl på lite vad det är för företag skulle jag tro, men jag håller med Pissluffare, skjorta och finare byxor funkar alltid, ta dock inte jeans!

Well, kanske mer utförligt än nödvändigt, men men.
ennie:

Vet inte varför jag minns detta, men du har redan gjort en tråd om anställningsintervjukläder.


Haha usch vad minnet är kort , ber om ursäkt :P Kanske borde använda sökfunktioner ibland men men är man lat så....


Verkar vara rätt avslappnat på företaget så kommer köra nya mörka jeans med en snygg tröja till och relativt snygga dojor. Det är ju det jag tar till vardags så det får bära eller brista ;)

Men tack för alla tips, har iaf klippt naglarna men manikyr hinner jag inte med :P
Sådär då har man gjort ännu en anställningsintervju. Gjorde ett smart val med att skippa kavajen, hade stuckit ut då ingen på företaget bar kavaj eller kostym. Dresscoden var mera avslappnad med jeans och t-shirt vilket passar mig perfekt ;)

Annars så tror jag att intervjun gick rätt så bra. Fick även en rundtur på stället och det kändes ut att vara trevlig stämning bland personalen så nu är det väl upp till mina referenser att ge mig bra omdöme.

Håller tummarna att de hör av sig nästa vecka och säger att jag får jobbet :)
Jag har kört på kavaj när jag varit på intervjuer. Ett bra tips kan ju vara att kika in på arbetsplatsen om du har någon möjlighet för att se vilken dresscode som gäller där och välja något liknande.

Men annars så borde skjorta, hela jeans och rena hyfsat fina skor duga bra.
Blev kallad till en andra intervju och det bestämdes attj ag skulle jobba någon dag då och då parallellt med skolan och till sommaren så skulle det bli en provanställning som eventuellt skulle gå ver till en fast anställning. Så det verkar som att bara jag ligger i och sköter mig så får jag nog fast anställning :)